ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen català L'art de ser normal


Enviado por   •  28 de Febrero de 2023  •  Apuntes  •  2.300 Palabras (10 Páginas)  •  593 Visitas

Página 1 de 10

El llibre comença amb un record de David Piper quan tenia 8 anys. A l'escola li van demanar que escrivís què volien ser quan siguin grans. Tots van escriure professions excepte Piper, va escriure “Jo vull ser una nena”

Després ens presenten a la família: una mare i un pare, i una germana, Livvy. És l'aniversari 14 de Piper. Cap dels seus familiars va assistir. (Aniversari trist), Diu una frase que és (TINC 14 ANYS I EL TEMPS SE M’ACABA): Es refereix al fet que se li està acabant el temps per dir que és transsexual.

David tenia una llista de bons propòsits per estiu, un d'aquells propòsits era (dir-ho als parells). Però la setmana passada va aconseguir escriure una carta fins al final i estarà a punt de fer-la passar per sota de la porta del dormitori dels seus pares, però la seva mà va quedar paralitzada i no va poder fer-ho. T'he amagat al fons del calaix dels mitjons, el seu quadern secret amb inspeccions sobre el seu cos: mesura, alçada, la seva complexió i la seva talla de calçat. Ell voldria ser com la seva mare (corbes carnosos, malucs, cul i pits) en canvi, tenia els llavis prims, cabells escabellats castanys, ulls grisos avorrits, nas punxegut, orelles grans, peus grans…

Ens presenten Leo Denton, un noi amb un nom tant de malot. Té una germana petita, Tia, i una altra germana, Amber. També té una mare, però el seu pare els va abandonar fa anys i ella ha tingut diverses parelles des de llavors, i Spike és el més actual.

*Leo té un record del seu pare canviant-li els bolquers.

David té dos grans amics, Essie i Felix. Ells són una parella molt graciosa en alguns punts del llibre. No va poder passar l'estiu amb ells perquè eren a altres llocs de vacances.

Harry Beaumont. Ell li ha molestat des de fa anys. Durant l'hora de dinar, David Piper i la seva colla veuen Leo el noi nou que diuen que el van treure d'una escola perillosíssima i pot ser un psicòpata. Els amics animen David Piper perquè ho convidi a menjar amb ells, però Leo rebutja la invitació i simplement se'n va.

A David Piper li agrada Zachary Olsen i hi ha una alerta que és “l'Alerta Olsen”.

A Leo, el van canviar d'una escola horrible (i sempre ens recorden que en va sortir de forma lletja). Va conèixer David Piper i el va rebutjar a l'instant. Una noia bonica de nom Alícia. De mica en mica comença a enamorar-se'n, però intenta no fer-ho perquè “totes les noies t'abandonen”. Leo sempre se sent malament pel tema del seu pare, a qui només coneix el nom. Per això ell té tant de problema amb les parelles de la seva mare, perquè després de tot no són el seu pare. En moments de crisi decideix anar al ja abandonat Balneari de Cloverdale. És un gran nedador i tot aquest ambient li relaxa.

Piper aparentment es va quedar amb la intriga de Leo Denton.

A casa, Piper mira el pare llegir el diari, ja que una notícia és d'una noia trans que va aconseguir ser reina del ball de graduació, i està mirant quina és la reacció del seu pare a la notícia, però ell simplement la veu i passa la notícia sense cap reacció. El seu pare se'n va i Piper roba el diari per retallar la notícia i posar-la al seu “àlbum de coses”, s'imagina la situació de ser aquesta reina de graduació amb Zachary.

A l'escola, Piper novament és molestat per Harry, però ara es defensa una mica, cosa que molesta a Harry i decideix prendre la seva motxilla i treu el llibre d'inspeccions (sí, el dia anterior Piper va llençar el seu llibre a la motxilla per amagar-lo de la seva germana). Ell comença a llegir totes les mesures davant de tota la gent que és al menjador, ningú no pot parar-ho fins que el Leo Denton colpeja a Harry. Leo és castigat un més d'estar en un saló sense fer res, a Harry només li donen una setmana hi ha Piper (sí, a la víctima) també li donen una setmana.

Piper veu que Leo és bo en matemàtiques i ell l'ajuda amb una tasca que ja havia fastiguejat Piper. Leo va a teràpia, aparentment per problemes d'ira i per tots els problemes personals que té. La seva psicòloga és Jenny.

A Leo el van convidar a una festa (la noia que li agrada) i va decidir anar-hi, Piper va aconseguir tutor de matemàtiques (Leo). S'emporten tan relativament bé que Leo va acceptar anar a dinar amb Piper i la seva colla.

Tota la família surt de nit, excepte Piper, però la mare se sent tan culpable que li compren una pizza. Piper aprofita per fer servir la roba que desitja, fa servir una perruca que va comprar per internet i per maquillar-se, per un moment va oblidar que li portarien una pizza, però se les va enginyar perquè no el veiessin com estava.

Per contra, Leo està contentíssim perquè sortirà amb Alícia. Van a una festa i com la gran majoria d'adolescents la cosa es posa sexy. Juguen a l'ampolla i la parella que surti anirà al garatge per un temps tot sol. A Leo li toca l'aniversari, però ella decideix donar-li lloc a Alícia, així que els manen tot sol. Durant aquesta estona ells es fan un petó, però Leo es posa tens i Alícia ho nota. Ella dubta si realment li agrada a Leo, però ell la convenç que realment l'estima; no obstant això, no vol fer la seva primera vegada en un garatge.

Piper continua malament, ara perquè a la seva germana li ha arribat el seu primer període, cosa que fa notar cada vegada més Piper que no podrà viure una cosa així, això l'ensorra totalment al punt d'arribar a plorar a l'escola amb els amics. El problema continua a la tutoria de Leo amb Piper, tant que es cansa de no resoldre una equació i se'n va de la sala. Potser se segueixen parlant després d'això, però Leo nota que ara Piper actua diferent.

Leo surt amb Alícia i es troben Piper i la colla, se saluden i se'n van cadascú pel seu costat. Alícia dona la notícia a Leo que els seus pares no estaran a casa, que poden estar sols. Leo sembla nerviós per aquesta notícia.

Leo va a casa, prenen una mica i Alícia pren la iniciativa i intenta animar Leo perquè puguin fer-ho. Leo segueix tens i l'aparta una mica. Alícia se sorprèn per la reacció i es molesta, ella creu que no el vol, i per això passa tot això. Leo li diu que realment no és per això, que, al contrari, l'estima, però que té alguna cosa per explicar-li. “Vaig néixer nena”. Li diu

Piper espera que Leo hagi de menjar amb ells, però no apareix. Dilluns tampoc no apareix, ni dimarts. Això preocupa Piper, tant que va a casa a visitar-lo per saber què va passar amb ell.

Aquí Piper coneix

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (13 Kb) pdf (66 Kb) docx (14 Kb)
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com