ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Поняття, типи та структура міжнародних організацій


Enviado por   •  29 de Marzo de 2014  •  5.753 Palabras (24 Páginas)  •  202 Visitas

Página 1 de 24

ЗМІСТ

ВСТУП ………………………………………………………….……………… 3

РОЗДІЛ 1. Поняття, типи та структура міжнародних організацій…………5

РОЗДІЛ 2. ООН: структура та функції основних органів………………….10

РОЗДІЛ 3. Миротворча діяльність ООН………………………………….....19

ВИСНОВКИ………………………………………………………………....... 24

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ……………..….………………………………………28

ВСТУП

Актуальність теми дослідження. У складних і різноманітних міжнародних відносинах наших днів міжнародні організації набувають все більш важливого значення. Ні міжнародні відносини, ні міжнародне право сьогодні немислимі без них, бо вирішення життєво важливих для кожної держави міжнародних проблем можливе тільки організованими колективними зусиллями. Більше того, від цього залежить успіх у вирішенні і все більшого числа національних проблем.

Організація Об'єднаних Націй є невід'ємною частиною сучасного світового ладу, у формуванні якого їй належить важлива роль. ЇЇ Статут був першим актом, який закріпив основні цілі та принципи міжнародного правопорядку. У зв'язку з цим Статут ООН іноді називають конституцією міжнародного співтовариства.

Актуальність теми полягає в тому, що у ХХІ ООН є одним із головних політичних інститутів міжнародних відносин. Тому дуже важливо розглянути структуру та сутність цієї організації.

Мета курсової роботи полягає в тому, щоб на основі наукового аналізу розглянути сутність міжнародних організацій. Дослідити на прикладі ООН структуру та діяльність основних органів.

Для досягнення мети необхідно виконати наступні завдання:

— розглянути причини виникнення міжнародних організацій;

— дослідити структуру та сутність МО;

— визначити історію виникнення ООН;

— ознайомитися з головними органами Організації Об'єднаних Націй;

— з’ясувати методи миротворчої діяльності ООН;

Об'єктом дослідження є місце і роль Організації Об'єднаних Націй в системі сучасних міжнародних політичних інститутів і в світовому політичному процесі.

Предметом дослідження є миротворча політика ООН.

Огляд літератури. Даною проблематикою займалися російські і зарубіжні політологи, історики. Слід зазначити, що історіографічна база вітчизняних досліджень з даної проблеми майже відсутня, що становить перед дослідженням певні перспективи в її вивченні.

Необхідно виділити праці зарубіжних вчених, а саме: Азявін Г.Р. [19]; Маррак Гулдинг.[20]; Бруз В.С. [15]; Федоров В.Н.[17]; Шреплер Х.А. [1].

Нормативно – правовими джерелами є документи ООН, основний з яких є Статут ООН, що містить в собі принципи міжнародних відносин, а саме: національного самовизначення, суверенної рівності держав, заборони на застосування сили в міжнародних відносинах, затвердження фундаментальних прав людини і та ін. Також були вивчені і проаналізовані резолюції РБ ООН і офіційні доповіді Генерального секретаря про їх виконання, документи Генеральної Асамблеї, заяви голови РБ ООН, а також угоди між різними сторонами про припинення вогню, про співпрацю і т.д.

РОЗДІЛ 1

ПОНЯТТЯ, ТИПИ ТА СТРУКТУРА МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Створення особливого типу організацій – міжнародних є головним результатом розвитку міжнародних відносин протягом ХІХ - ХХ ст. У даний час в міжнародних організаціях приймаються багато політичних рішень. У них виробляються стандарти, тарифи, санітарні правилаі багатоінших важливих норм соціального

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (77.8 Kb)  
Leer 23 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com