ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Queralt Arroyo Filosofia 1r de batxillerat


Enviado por   •  29 de Mayo de 2020  •  Documentos de Investigación  •  589 Palabras (3 Páginas)  •  204 Visitas

Página 1 de 3

Queralt Arroyo                                                                        8/01/2020[pic 1]

Filosofia                                                                        1r de batxillerat

  1. Trieu un jurat i jutgeu-lo.

La persona que jutjo és el jurat número 8. És un arquitecte anomenat David. Aquest jurat és un home que des del principi de la pel·lícula comprèn molt bé les emocions i els sentiments del jove que està sent jutjat per homicidi de primer grau. En David té molta empatia i molta fe amb el jove i confia en ell des del primer moment i el veu incapaç d’assassinar al seu pare, ja que el jove ha passat per moltes coses dolentes al llarg de la seva vida. Es tracta d’un noi que està acostumat a la violència, per això per molt que el seu pare li donés dos cops de puny abans de l’assassinat, la seva reacció no hauria sigut matar-lo. [pic 2]

El jurat número 8, és l’únic que no canvia d’opinió durant tota l’estona. Ell es manté ferm en què el noi és innocent i fa veure als altres alguns petits detalls que els fa canviar d’opinió, però els altres jurats també s’adonen de detalls que són vitals i que fa que gent que tenia molt clara la seva opinió la canviï. En David, l’arquitecte, és el jurat més educat i el que té més paciència de totes les persones d’aquella sala. A més, és l’únic que reconeix que potser s’equivoca, però vol tenir la consciència tranquil·la, ja que no vol enviar a la cadira elèctrica a un innocent.

  1. Opineu sobre la pel·lícula desenvolupant la següent qüestió: “és preferible deixar en llibertat un culpable a condemnar un innocent?”

En la meva opinió és que és pitjor condemnar a un innocent per dues raons:

  1. Perquè si tu deixes en llibertat a un culpable, cap persona està patint en el seu lloc. En canvi, si tu condemnes a un innocent, a part de què estàs deixant en llibertat el culpable, una altra persona ho està passant malament en el seu lloc.

  1. El mal psicològic que li pot generar la presó és molt fort. A part, anar a la presó o a la cadira elèctrica és “un càstig” on la gent reflexiona i molt d’ells se’n penedeixen del que han fet, però un innocent no es pot penedir d’una cosa que no ha fet. En el cas de la pel·lícula, depèn de com tu miris, és bo i és dolent: és bo perquè el mal psicològic no te’l poden generar perquè no en surts viu de la condemna, però a la vegada és dolent perquè pagaràs amb la teva vida una cosa que no has fet i això és molt pitjor. [pic 3][pic 4]

  1. Fonts:

https://es.wikipedia.org/wiki/Henry_Fonda

https://medium.com/@SuperstarScreenwriters/12-angry-men-fallacies-and-theme-2e32fb796421

http://www.phenomena-experience.com/evento/598/12-hombres-sin-piedad.html

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb) pdf (132 Kb) docx (145 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com