ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

MIRACLE DE ANNA SULLIVAN


Enviado por   •  2 de Diciembre de 2013  •  486 Palabras (2 Páginas)  •  293 Visitas

Página 1 de 2

1. Després de veure com actua la Hellen, com creus que intenta compensar les seves deficiències sensorial.

Hellen és una nina molt intel•ligent, que a conseqüència d'una malaltia als primers mesos de la seva vida, presenta una discapacitat, és sord-muda i cega. No ha rebut cap suport específic per superar la seva discapacitat i ha esta consentida i super-protegida per els seus pares, això ha fet que fos malcriada. Si no li donen el que vol, és posa agressiva i així ho aconsegueix i no li agraden les carícies .A causa del seu distanciament respecte a la capacitat del llenguatge i a la falta d'una autoritat, Hellen la seva manera d'expressar-se es a través de la violència.

2. De quina manera penses que afectarà en el seu desenvolupament els dèficits sensorials que pateix la protagonista? Hauria estat el mateix si Hellen hagués patit una única deficiència sensorial?

Helen Keller va quedar sorda i cega a causa d'una malaltia quan tenia 18 mesos d'edat. La vista i l'oïda són els sentits més benvolguts pels éssers humans, i la seva manca genera serioses dificultats d'adaptació.Els dèficits sensorial que pateix provoca que no faci un desenvolupament intel•lectual adequat a la seva edat ja que no te com comunicar-se amb els demés, totes les persones tenint la necessitat d'expressar-nos per poder arribar a la cultura.

Si Anna no hagués aparegut Hellen encara seguiria sense pogué comunicar-se , sense tenir accés al món i al a seva cultura, seria una persona amb greus problemes de inadaptació social.

Hellen té afectat el sentit de la visió i la oïda tot configurant una deficiència de sordceguesa i per tant requereix d'una comunicació específica adaptada a les seves necessitats. Com que Anne havia patit una ceguesa quan era petita té la predisposició (o redempció) de treballar amb la nena. Sap que és sentir-se aïllada i comprèn la forta necessitat de límits en una bona educació. Sap que Hellen necessita algú que li obri la via de la comunicació amb el món, que l'ajudi a formar-se uns conductes i esquemes mentals interiors tot organitzant-ne els records, sentiments i pensament.

El llenguatge és l'eina principal a través de la qual ens integrem en la societat en la qual vivim. Les cultures humanes es fonamenten en el llenguatge, de tal manera que si un nen no aprèn algun tipus de llenguatge amb el qual comunicar-se està potser més prop de la animalitat que de la humanitat, igual d'integrat en la cultura que un animal domèstic.



Si l'únic dèficit sensorial de Hellen hagués estat l'oïda, la fase d'aprenentatge hagués estat més fàcil perquè ella hagués utilitzat els seus propis recursos per observar, imitar gestos i actituds que a poc a poc hagués anat madurant en el seu intel•lecte per relacionar conceptes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com