ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tocar Fons


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2012  •  971 Palabras (4 Páginas)  •  999 Visitas

Página 1 de 4

Títol: Tocar fons. (La nova pobresa).

1. Fitxa tècnica i artística:

Documental del programa 30 minuts de TV3.

Data: 27 de Febrer del 2005.

Durada: 30 minuts.

2. Sinopsis:

Aquest documental parla de que cada vegada hi ha més persones a Catalunya que no poden arribar a final de més, degut a la precarietat laboral, els salaris baixos comparats amb el cost de la vida (habitatge, alimentació, serveis,…), famílies que abans anaven econòmicament bé i ara han de fer molts equilibris inestables per arribar-hi, fins al moment que es trenca aquest equilibri i porta directament a la pobresa.

El documental ens mostra entrevistes de diferents persones amb situació de pobresa, alguna de les quals abans vivien còmodament i per algun fet ha trencat el seu estatus, havent de passar calvaris per arribar a final de més, amb moltes dificultats i problemes.

3.Context. Creació del documental:

Aquest documental està fet al 2005, any on la economia passava per un bon moment o això es pensava. Però encara hi així, hi havia persones en situació de pobresa degut a diferents factors socials, i en perill d’Exclusió Social.

4. Recursos audiovisuals:

Entrevistes a persones amb situacions de pobresa degut a diferents factors.

Enquestes i diagnòstics de la Fundació Un Sol Món de l’Obra Social de la Caixa Catalunya.

5. Tema i subtemes:

Tema principal: La nova pobresa.

El documental esta dividit en vuit parts segons les entrevistes a diferents a persones amb situació de pobresa.

Primera part: Es la entrevista a una dona que es diu Emma Obelleiro, i ens explica que no té casa ni treball, dorm a albergs socials, encara que, ha viscut un temps al carrer, menja a menjadors de la beneficència de Caritas.

Ella abans erà casada amb un diplomat i tenia un nivell de vida molt alt i es veu en aquesta situació degut al seu divorci i a una mala ratxa als negocis, tot això l’hi ha canviat la vida.

Segona part: Es la entrevista a tres joves amb una situació econòmica semblant; atur, sous baixos, precarietat laboral. Ells viuen junts en pis de lloguer amb dos companys més, degut a que sols no s’ho podrien permetre.

I encara així han de agafar el menjar dels cubs de brossa dels supermercats,(aliments encara que siguin llençats a les escombraries estan en bon estat). També ho fan amb la roba i els mobles, aquest moviment l’anomenen reciclatge i cada vegada ho fan més persones.

Tercera part: És la entrevista a una dona gran MªJosepa Masdeu, llicenciada en magisteri, va marxar a Veneçuela per motius laborals del seu marit, allà va obrir una estètica on anava clientela selecta, aquest negoci l’hi va produir un bon patrimoni, però al tornar a Barcelona els negocis es van torçar, i la pensió que li va quedar no era la somiada, la mínima per poder menjar i pagar el lloguer, rep ajuda de Caritas. El 35% de

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com