ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ciències Per Al món Contemporani


Enviado por   •  2 de Junio de 2013  •  610 Palabras (3 Páginas)  •  321 Visitas

Página 1 de 3

La concentració de partícules de diàmetre inferior a les 2,5 micres, considerades especialment peligroses pel seu potencial d’infiltrar-se als pulmons o la corrent sanguínea, superava els 400 micrograms per metre cúbic a les medicions del Centre de Control del Medi Ambient de Pekín.

Segons els aparells instal·lats a l’ Embaixada dels Estats Units a la capital xina, la concentració va arribar a superar, al Febrer del 2013, es va assolir un nivell de 755 en l’ índex de qualitat de l’aire (a una escala de 500).

Causes

Les causes d' aquest episodi particularment greu poden atribuir-se a les fonts d'emissions existents, al costat d'una "inversió" meteorològica que va atrapar la contaminació i permetre que s'acumulés en comptes de deixar-la bufar. Els sospitosos habituals són: la contaminació que produeix la combustió de carbó que emet diòxid de sofre i òxid de nitrogen però proporciona el 70 per cent de l'energia a la Xina i el 80 per cent de l'electricitat, procés utilitzat principalment per les centrals elèctriques de carbó, la indústria pesada, com ara les fàbriques de ferro, acer i ciment i en la calefacció a l'hivern, les emissions dels vehicles, especialment els pesats com els camions i la pols en els llocs de construcció. En altres paraules, els combustibles fòssils, especialment el carbó i el petroli.

Pla d’emergència

El cap del Centre de Control Ambiental de Pequín, Zhang Dawei, ha atribuït la contaminació a la capital xinesa a l'augment de l'ús del carbó per combatre les temperatures hivernals, a l'activitat industrial, al trànsit ia l'absència de vent.

Per això, les autoritats pequineses han ordenat suspendre les operacions a 58 empreses altament contaminants, reduir en un 30% les emissions contaminants a altres 41 i paralitzar 28 obres, d'acord amb el sotsdirector de la Comissió d'Economia, Tecnologia i Informació de Pequín, Li Hong.

Tanmateix, a llarg termini, aquests problemes de contaminació requereixen unes mesures més sistemàtiques i sostenibles:

Fortalecer la supervisión y aplicación de equipo de eliminación de la contaminación, como los depuradores de SO2 y equipos de eliminación de NOx en centrales de carbón y fábricas.

Ampliar el uso de combustibles bajos en azufre y los sistemas de emisiones para los vehículos, especialmente para vehículos pesados como los camiones y autobuses.

Desplazar una estructura industrial en China alejada de la industria pesada y con inclinación hacia servicios e industrias que contaminen menos,

Mejorar los esfuerzos regionales para abordar la contaminación del aire, especialmente en las zonas de alta contaminación. El Ministerio

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com