ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mi Mama Me Mima


Enviado por   •  27 de Mayo de 2013  •  775 Palabras (4 Páginas)  •  326 Visitas

Página 1 de 4

LES EINES DE L'AULA DE TECNOLOGIA:

Les eines són objectes o instruments manuals que serveixen per a realitzar algun tipus d'operació específica sobre els materials.

Exemples d’eines que podem trobar a l’aula de tecnologia:

1.Regle graduat

2. Xerrac

3. Serra d'arquet

4. Serra de vogir elèctrica

5. Peu de rei

El regle graduat

S'utilitza conjuntament amb el llapis, el retolador o la punta de marcar. Serveix per mesurar i per tirar línies rectes.

Norma de conservació:

•  No el dobleguis ja que el podries inutilitzar.

INICI.

El xerrac

S'utilitza amb una sola mà i serveix per fer talls rectes i llargs en fusta gruixuda. L'acabat de la peça no és gaire bo i sempre cal polir-la després. Hi ha alguns models de xerracs amb les dents molt fines i que van molt bé per tallar fusta prima, ja que deixen un tall més net.

Norma de conservació:

•  No l'utilitzis mai per tallar metalls o materials durs ja que el faries malbé.

Normes de seguretat:

•  Quan tallis, no has de tenir l’altra mà ni cap part del cos a l’abast de la línia de tall.

•  Subjecta bé el material amb serjants o amb el cargol de banc, abans de tallar.

•  Procura que la línia de tall quedi separada de la taula on subjectes el material, per tal de no tallar-la o ratllar-la.

S'utilitza amb les dues mans i serveix per fer talls rectes no gaire llargs en materials durs com els metalls. En algunes ocasions també pot ser útils per tallar fusta i plàstic. No es pot esmolar, quan perd el tall cal canviar la fulla per una altra de nova. Perquè funcioni correctament cal assegurar-se, quan es canvia la fulla de tall, que les dents tenen la inclinació cap el davant, és a dir, cap a la contrària al mànec. També cal tensar la fulla adequadament.

La serra d'arquet

S'utilitza amb les dues mans i serveix per fer talls rectes no gaire llargs en materials durscom els metalls. En algunes ocasions també pot ser útils per tallar fusta i plàstic. No es pot esmolar, quan perd el tall cal canviar la fulla per una altra de nova. Perquè funcioni correctament cal assegurar-se, quan es canvia la fulla de tall, que les dents tenen la inclinació cap el davant, és a dir, cap a la part contrària al mànec. També cal tensar la fulla adequadament.

La serra de vogir elèctrica

Fa la mateixa funció que la manual però amb l'ajut d'un motor elèctric, és per tant una màquina-eina. S’utilitzen bàsicament per tallar planxes

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com