ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Descartes


Enviado por   •  9 de Enero de 2014  •  234 Palabras (1 Páginas)  •  196 Visitas

QÜESTIONARI D’AUTOAVALUACIÓ (3)

Busca el significat dels termes següents:

Dubte metòdic: és el mètode que utilitza Descartes per trobar les veritats absolutes, i ho feia dubtant de totes les idees.

Idees clares i distintes: són idees que la ment percep intensament i no es confonen, són úniques. Allò que Descartes exigeix a un pensament per considerar-lo vertader.

Idees innates: anterior a qualsevol experiència, és a dir, que ve de dins. Descartes per res del món vol que acceptem que es poden adquirir per l’experiència. Exemples: causalitat, Déu, infinit, substància,etc.

Idees adventícies: són les que s’adquireixen per l’experiència, perquè venen de l’exterior cana la nostra ment.

Idees artificials: són les idees creades per l’home, també es poden dir fictícies, i poden ser de dos tipus: matemàtiques o de la imaginació.

Substància pensant: substància: allò que es independent. Per tant el pensament és una substància perquè no depèn de cap altra cosa que de si mateix, en especial de la matèria.

Substància extensa: és la matèria, no necessita el pensament. Exemple: una espelma.

Substància divina: o infinita, és Déu. És una substancia que no necessita la extensió ni el pensament i a més les seves qualitats les te en un rau infinit i per això s’anomena així, i deien que Déu era infinitament bo.

Geni maligne: una hipòtesi que Descartes utilitza en un moment donat i fa referència a la idea d’un Déu que és dolent.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (1 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com