ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Assemblea Nacional Constituent


Enviado por   •  7 de Febrero de 2012  •  Ensayos  •  440 Palabras (2 Páginas)  •  564 Visitas

Página 1 de 2

CONCEPTES

- Assemblea Nacional Constituent. Parlament creat per representants del Tercer Estat , juntament amb alguns representants de la noblesa i el clergat, al 1789 a França després d’haver estat rebutjada la seva petició de votar individualment als Estats Generals, i no per estaments. La seva principal funció va ser crear la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà i la Constitució (1791.

- Congrés de Viena. - Reunió dels països que havien derrotat a Napoleó (Gran Bretanya, Àustria, Prússia i Rússia) a l’any 1815 amb un doble objectiu: modificar les fronteres d’Europa en funció dels seus propis interessos i restaurar l’absolutisme (Gran Bretanya no va participar en aquest segon objectiu, ja que era una monarquia parlamentària). Metternich va ser el principal impulsor del Congrés de Viena.

- Constitució. És la llei fonamental d’un estat que estableix els drets i deures dels ciutadans i com s’organitza l’Estat. La primera constitució de la història va ser la de la Revolució Americana.

- Declaració dels drets de l’home (1774). Document creat per Thomas Jefferson i influenciat per les idees il•lustrades, que establia els drets bàsics inalienables que havien de tenir els ciutadans. Va ser escrita durant la Revolució Americana i va ser la primera vegada que s’establien uns drets bàsic per a tothom. Posteriorment aquests drets es van incloure en la Constitució dels EUA (1787).

- Declaració dels drets de l’home i del ciutadà. Document creat a França el 1789 per l’Assemblea Constituent, per a crear uns drets bàsics pels francesos. Va ser influenciat per les idees il•lustrades i per la Declaració dels Drets de l’Home dels EUA.

- Dret d’autodeterminació. Dret a la independència d’una nació.

- Divisió de poders. Concepte polític desenvolupat per Montesquieu, consisteix en evitar que el poder es concentri en una sola persona. Per això el poder s’ha de dividir en tres poders que es controlin mútuament. Aquests poders són el poder legislatiu (poder per fer les lleis), l’executiu (governar; executar les lleis) i el judicial (fer complir les lleis). És un dels conceptes bàsics de l’estat liberal.

- El Terror. - Període de govern de la Revolució Francesa, del 1793 al 1794, durant el qual era executada tota persona sospitosa d’oposar-se a les idees revolucionàries del govern de Robespierre. El govern de Robespierre, tot i establir un clima de terror a París, pretenia crear un estat democràtic amb sufragi universal i aconseguir un repartiment més equitatiu de la riquesa.

- Estat. Conjunt d’institucions que governen una societat i el seu territori. Ex. Espanya és un Estat, França és un Estat...

- Estat uninacional. Estat on hi ha una sola nació, per exemple Portugal.

- Estat

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com