ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA FAGEDA


Enviado por   •  7 de Octubre de 2013  •  Examen  •  484 Palabras (2 Páginas)  •  381 Visitas

Página 1 de 2

LA FAGEDA

OBJECTIUS ESTRATÈGICS:

El primer objectiu de la Fageda és crear una estructura empresarial com a eina, com a mitjà per cobrir i atendre a les necessitats del col·lectiu amb el que treballen, que tingui la capacitat de crear llocs de treball per a tots els usuaris amb discapacitat psíquica, i que sigui forta i solida per esdevenir el nucli del seu projecte, com més èxit empresarial tinguin, més èxit social tindrà.

Podríem esmentar-ho de la següent manera: l’objectiu de La Fageda és treure les persones amb trastorns mentals severs del seu aïllament, oferint-los un treball real en una empresa real, ajudant-los a refer la seva autoestima.

Es parteix de la base que el treball pot actuar com un element clau en el procés rehabilitador de la persona, donat que augmenta la seva autoestima i canvia el seu paper en la família, en la societat passant de ser un element passiu a una persona que contribueix activament a la societat. Per això, es valora que el treball ha de complir un seguit de condicions. La primera condició és que ha de ser real, la segona és que ha de ser útil a la societat, i finalment la tercera és que ha de ser remunerat justament.

La Fageda ha posat en marxa un procés de rehabilitació i reconstrucció de persones amb una estructura psicològica deteriorada, dependents, no valorats, no reconeguts... que mitjançant el seu treball recuperen l’autoestima, es senten útils, importants, reconeguts per la mirada de l’altre. Es tracta les persones amb tota la seva dignitat i no es parla de discapacitats o disminuïts, sinó de persones amb capacitats diferents.

RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA (RSC)

La responsabilitat és la capacitat de donar resposta, de garantir el compliment d’una tasca, d’una funció. Cal, doncs, parlar de la responsabilitat social dins d’un projecte, i de la responsabilitat del projecte dins de la societat.

Pel que fa a la RSC, el projecte assumeix que la funció que duu a terme a la societat va més enllà de la generació de capital actiu, doncs està responent a les necessitats d’unes persones que, de no funcionar correctament, es trobarien desateses en diversos aspectes de la seva vida. Aquesta realitat retorna al projecte com una responsabilitat de fer bé la feina i de treballar amb la màxima qualitat a totes les àrees.

Com a responsabilitat ètica es enfocada des d’un punt de vista de la força de la dignitat. El projecte de la cooperativa La Fageda és èticament idoni, ja que creuen que un treball digne pot ser la via d’escapament per tota aquella persona que pateixi mentalment. La cooperativa no pensa en fer publicitat ni promocions, etc. Simplement es basa en visites guiades a les seves instal·lacions d’Olot, i la seva principal preocupació és l’ocupació de llocs de treball per part d’aquest tipus de persones i òbviament per a que tot això sigui possible, La fageda

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com