ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Terra Baixa


Enviado por   •  31 de Mayo de 2012  •  743 Palabras (3 Páginas)  •  992 Visitas

Página 1 de 3

1- Personatge principals i secundaris: Descripció dels personatges.

Els personatges principals de Terra Baixa són:

Manelic: Es caracteritza pel seu caràcter humil, bo i innocent. És personatge marginat i simple, tothom es riu d'ell. En Manelic esta realment enamorat de la Marta, però aquest amor que sent per la Marta no es correspost, cosa que el portarà a frustrar-se, enfrontar-se amb el Sebastià i fins i tot a matar-lo.

Marta: Personatge que a patit molt al llarga de la seva vida, i es aquesta situació es la que fa que en Sebastià s'aprofiti d'ella. Al llarg de l'obra arriba a estimar a en Manelic, ja que ell li demostra que se l'estima molt. I s'anadona de l'actitud que ha tingut el Sebastià amb ella.

Sebastià: Es el amo del molí, cosa que fa que cregui que pot posseir tot allò que es troba en el seu territori, fins i tot la a Marta. És un personatge violent i avariciós. Tracta a les persones com si fossin objectes. Té caràcter possessiu, violent i avariciós, actituds que demostra quan per problemes econòmics, te que casar a la Marta amb el Manelic, creien que la Marta continuarà sent seva sense cap sospita d'en Manelic.

Aquests tres personatges constitueixen un triangle amorós, en el que es basa tota l'obra.

Els personatges secundaris de la obra són:

Tomàs: És l'ermità, el monge el que va casar a la Marta i en Manelic. Se'l veu com una persona sabia, que sap escoltar i sap entendre als altres.

Nuri: Germana petita de les perdigones. S'embla molt a la Marta, tant que està apunt d'enamorar-se d'en Manelic. Esta sempre callada i suporta totes les burles que li fan els altres.

Pagesos: Són: el Nando, el Pep, la Pepa i l'Antònia. Tots tenen un caràcter semblant, critiquen molt als altres, i no sembla preocupar-los massa mal.

2- Qué significa cada un dels principals?

En aquesta historia cadascú dels personatges tenen un significat. En Manelic representa l'aigua pura, que ve des de la muntanya, es a dir, representa la puresa del ser humà.

La Marta, representa, l'aigua del mar que es troba amb l'aigua de la montanya, es a dir, que es troba amb en Manelic. L'aigua de la muntanya i l'aigua del mar s'ajunten, fent una metàfora, que significa l'amor entre els dos personatges.

En Sebastià representa el llop, es a dir, totes les coses dolentes que hi passen.

3- Qué significa “terra alta” i “terra baixa”?

La Terra alta representa els Pirineus, descrit com un lloc sense pecat i on la corrupció no ha arribat, ja que és un lloc verge, un lloc ple de naturalesa on viu És l'espai utòpic, solitari. La Terra baixa, és l'espai on transcorre la major part de l'obra, i ho representa com el lloc on es

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com