ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Semilla Inmortal


Enviado por   •  15 de Noviembre de 2014  •  466 Palabras (2 Páginas)  •  251 Visitas

Página 1 de 2

EL RETORNO AL HOGAR mitjançant la odissea

La odisea reflexa com ningú una de les grans fonts argumentals, el retorn del desterrat ( expatriado)

La odissea tambe es una confrontació:

A LA BUSCA DEL TESORO mitjançant Jasón y los Argonautas

Al rei de pelias li cau al damunt una profesia que diu que el dia que arribi una persona amb una sola sandalia al seu regne, ell seria destronat. Finalment el qui arriba es el fill de l'antic rei, al qual sera enviat a la busqueda d'un tresor. Malgrat que el poema acaba amb la tornada dels agronautics sans i estalvis a la ciutat, diverses llegendes corroboren que jason recupera el " trono de yolco".

Anys despres, 1962, Ray Harryhausen, portaria l'aventura de Jason i els seus acompanyants a la gran pantalla. ?naturalment? L'adaptacio del poema fou simplificada pro tambe adaptada a les exigencies que hollywood posava. Un clar exemple d'aquesta adaptacio el trobem al moment que Jason s'enfronta al drac.

Al poema no es mata al drac, nomes l'adormen.

A la pelicula en canvi maten al drac ( cal tenir en compte que el moment de realitzacio de la peli es molt mes modern que el de la novela, a part de les ja citades exigencies de hollywood)

Els significats del tresor

Es força recurrent l'us de tresors. Aquests poden ser materials o be espirituals. En alguns casos fins i tot poden compendre les dues caracteristiques, com en el cas anterior. El tresor buscat ( pels agronautes i sota l'ordre del rei) es anomenat com a "vellocino de oro". Es tracte dun objecte dual, per una banda te propietats com la puresa i la espiritualitat, no obstant, pero, tambe poseeix cobdicia i trivialitat. Es un bon exemple per mostrar com al cine s'utilitza aquest recurs ( tresors) tot crean ( i segurament de manera buscada) aquesta dualitat.

El espia, el detective y el arqueologo

L'objecte buscat ( generalment al final del film omde vegades ni tant sols prensent en aquest) es una excusa per crear tot l'argument. La historia ( tota la peli) ens porta al tresor o objecte valuos ( poca importancia temporal).

El capitol tambe fa una comparacio entre los argonautas ( concretament Jason i James Bond). A les pelicules de Bond el servei secret britanic ( paper que fan els deus als argonautas) envien al protagonista a buscar una arma robada, o algun objecte concret ( vellocino als argonautas) tot fent un viatge fins a ell carregat d'adversitats. ( i... Afegeixo jo: i gent que ja els espera). A mes bond te un segiut de gadgets que l'ajuden a resoldre els seus problemes ( igual que les ajudes divines als argonautes!)

En d'altres casos els objectes de desig poden ser coses com:

Estatueta construida del material del que es fan els somnis ( el falcó

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com