ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Negocios Internacionales


Enviado por   •  6 de Mayo de 2015  •  2.625 Palabras (11 Páginas)  •  164 Visitas

Página 1 de 11

TEMA 1. INTRODUCCIÓ AL INTERNACIONAL BUSINESS

1. Definicions de negocis internacionals

No es solament comerç internacional, sinó que va mes enllà, es l’estudi dels aspectes (ventes, exportacions) internacionals que una empresa pot tenir. Estudia aspectes internacionals en els qual una empresa pot estar relacionada.

Que determina l’èxit o fracàs de les empreses internacionals?

No depèn solament de que l’empresa o faci ve o malament, depèn del Country Level Factors de variables incontrolables que formen part del risc. Hi ha dos enfocaments que son complementaris entre ells:

• Teoria basada en les institucions: fa referencia a factors a nivell de país (tasses, importacions, traves, etc.). Te en compte fonamentalment el paper de les legislacions (tribunals, lleis, governs, etc.) i funcionament legal del país. També te en compte afectes informals, referits a la cultura del país. Les regles informals son molt importants. Els elements que formen part de les institucions son factors a nivell país, es a dir, que no depenen de l’empresa (Country Level Factors) → el país té altres elements propis com l’educació, matèries primeres, grau de desenvolupament econòmic, etc.

• Teoria basada en els recursos: Te com varis enfocaments com per exemple factors a nivell d’empresa (Firm Level Factor). Fa referencia a les estratègia que fan servir les empreses per globalitzar-se com per exemple per exportacions directes o té distribuïdors locals o compra una empresa similar y ven el productes a traves d’aquestes, etc. Pot ser en un país no es pot internacionalitzar al 100% en un altre país.

Es refereix a la gestió de totes les activitats que les empreses poden tenir traspassant fronteres.

Les activitats realitzades per una empresa, tots el negocis es poden desglossar en una cadena de valor:

Es el desglossament (Reparto) d’una activitat productiva. Aquest desglossament en diferents etapes van afegint valor.

Les activitats primàries es troben a sota (poden haver mes activitats). Abans de la fabricació esta la logística d’imputs (entrada). Després de la fabricació està la logística de distribució, com distribuïm el producte. Després esta el màrqueting que es la comercialització del producte. Y finalment esta el servei que normalment, en empreses multinacionals solen ser serveis aliens.

El producte va adquirint un valor y un cost (compra, fabricació, etc.) fins que arriba al consumidor. El que importa es la diferencia entre el valor y el cost que s’anomena valor añadido. Les empreses analitzen el valor de cada etapa.

Qualsevol d’aquestes etapes pot externalitzar-se al estranger, no solament l’etapa de ventes.

Les activitats de suport estan ajudant a totes les activitats y fa referencia a les instal·lacions, a la direcció de RRHH, a la tecnologia y a l’aprovisionament de matèries primeres. Ajuden a que la disposició del client a pagar sigui la més gran possible.

Les companyies busquen disminuir el cost y augmentar la disposició a pagar del client, como per exemple, pagaràs 1€ per una coca-cola en una maquina del gimnàs quan en realitat a Caprabo només costa 0,50€.

El concepte cadena de valor en ajuda a entendre com unes empreses similars competeixen, ho fan especialitzant-se en lo que millor se li dona, exploten les seves fortaleses.

2. Sis dimensions o elements clau dels Negocis Internacionals.

- Globalització dels mercats.

- Comerç internacional.

- Inversió internacional.

- Riscos de negocis internacionals.

- Participants dels negocis internacionals.

- Diferents estratègies.

Lo primer que tenim es el comerç internacional i la globalització dels mercats. També s’estudien les estratègies o maneres d’entrar a un país en funció del cost que implica o del control que tens sobre la teva empresa. Per una altra banda estan els estudis dels participants (intermediaris, facilitadors, governs), es a dir, estudiar les condicions que t’ajuden o no. Y finalment l’últim element son els riscos dels negocis internacionals.

També podrien haver diferents elements que afectin als Negocis Internacionals, com per exemple, la cultura.

Globalització del mercats

Creixent integració econòmica entre països, a la interdependència entre països. Quins tipus de països son els que ràpidament poden tenir creixent integració? Democràtics, Capitalistes, Desenvolupats, amb poques barreres d’entrades, proximitat entre països, etc. La integració econòmica que tenim nosaltres es la UE.

La integració de mercats te molt a veure amb la proximitat dels països y generen acords regionals. La globalització es de coneixements, inversions, bens i serveis.

Internacionalització es la tendència que tenen a augmentar la grandària de l’empresa a l’exterior y la globalització es una tendència macro.

En la mesura en que la globalització va augmentant, això facilita les internacionalitzacions dels negocis de les empreses.

3. Conceptes clau en Comerç i Inversió Internacionals

Comerç internacional: intercanvi creuant fronteres de bens i serveis a traves d’exportacions i importacions.

Exportacions: estratègia d’entrada a un nou mercat implica la venda de bens i serveis a clients situats a l’estranger.

Importacions: Subministrament o obtenció de bens i serveis de proveïdors estrangers.

Hi han moltes combinacions, com per exemple una seu central compri uns inputs al Marroc per portar-los a la seva fabrica que esta Vietnam passant per la ordre de compra a espanya.

Inversió internacional financera: (cartera de valors internacionals) inversió que te una empresa d’accions o títols d’un altre. Part de la riquesa d’una empresa esta en cash i ha comprat accions de facebook, general motors, etc. Propietat passiva d’accions, valors i bons estrangers amb l’objectiu de tenir beneficis financers. Son inversions habitualment a curt termini. Aquest concepte no ens interessa en negocis internacionals perquè no hi ha ninguna acció de management.

IDE (Inversió Directa Estrangera): aquí el que es mou es l’empresa. Una empresa d’aquí compra una empresa de França. Esta comprant una fabrica y esta sent propietària de la fabrica, dirigirà la nova empresa. Implica una gestió de l’empresa a l’estranger. Transferència d’actius a un altre país o l’adquisició d’actius en un altre país. Aquests

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (18 Kb)
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com