ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Estructures De La Comunicació


Enviado por   •  18 de Noviembre de 2011  •  397 Palabras (2 Páginas)  •  376 Visitas

Página 1 de 2

• Reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la socialització primària i en la secundària d’acord amb els principis i conceptes del corrent constructivista:

Avui en dia als mitjans de comunicació se’ls hi atorga un principi d’autoritat com si tot el que fos emès per la televisió, premsa, ràdio, etc. tingués la veritat absoluta, però com podem veure en els principis del constructivisme la veritat és relativa ja que no es pot conèixer una realitat independent del subjecte que l’observa.

Els mitjans de comunicació tenen molta influència sobre la socialització primària perquè aquests obren una finestra al món als individus en creixement, com per exemple la televisió amb la programació infantil la qual intenta, a part d’entretenir, donar uns valors morals per aquells nens que estan interioritzant rols i actituds de tot el que els rodeja. Un altre exemple important seria la publicitat, com que aquesta té un missatge curt, ràpid i impactant i els nens tenen un temps d’atenció limitat, això els atrau. Amb tot això i més mitjans audiovisuals, com els videojocs, poden a part d’observar, aprendre i interioritzar actituds, assajar com ser un membre de la societat.

Podríem dir, la programació infantil d’avui en dia com Hanna Montana incita a l’acceleració del creixement, ja que mostra una nena amb la vida i capacitats de decisió d’una persona adulta. I en la publicitat dirigida als nens (sobretot ara que s’acosta nadal) ens trobem exemples semblants, ja que aquesta té mètodes per atraure’ls, com posar objectes més petits que el producte que volen vendre perquè els infants ho comparin, entre altres.

Per tant el paper dels mitjans de comunicació en la socialització primària seria el de ser un recolzador dels bons valors morals del nen per ser un bon membre de la societat a la vegada que una finestra al món social i així estimular la seva capacitat de ser socialitzats.

En canvi en la socialització secundària la influència dels mitjans de comunicació segueix sent important però amb la diferència de que l’individu ja està socialitzat i té educada la capacitat crítica. Els mitjans de comunicació tenen unes persones (de la socialització secundària) encarregades de fer una selecció de tot el que hi ha i el que creuen més acceptable o important socialment ho emeten.

És per això que el paper dels mitjans de comunicació en la socialització secundària seria de mantenir informat i sociable al individu.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com