ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mitjans De Comunicació De Masses


Enviado por   •  19 de Octubre de 2012  •  1.938 Palabras (8 Páginas)  •  412 Visitas

Página 1 de 8

PRIMERA PART

Davant les repercussions que genera el futbol com a moviment de masses m’ha cridat l’atenció la noticia preparativa del esdeveniment Barça-Madrid en el partit que es jugarà demà dia 16 d’Abril de 2011. L’elecció dels diaris digitals escollits ha estat Vanguardia digital, El Mundo.es i ABC en data 15 d’Abril de 2011.

Diari La Vanguardia El Mundo ABC

Portada El Barça hará historia si vence en el Bernabéu por tercera vez seguida Un partido sin importancia. Cuatro triunfos del Barça en Chamartín en los últimos siete años.

Secció Esports Esports Esports

Gènere Informatiu Informatiu. Crònica Informatiu. Crònica

Autor Agència Efe Juan Bonilla. L. Prado Roa

Mida i posició de la noticia Apareix a tall de titular molt discret i sense imatge a la portada Part superior, lateral de la portada amb una foto actual en ple joc de jugadors del Barça i del Madrid. Apareix en el 1/3 de la portada, centre-dreta, amb foto petita i antiga blanc i negre.

Accessibilitat Des de portada. Link que ens condueix a la secció d’esports Des de portada. Link que ens condueix a la secció d’esports. Des de portada. Link que ens condueix a la secció d’esports.

La Taula comparativa ens mostra de manera esquemàtica de quina manera és situa la informació de la noticia en els diferents diaris escollits.

Si fem un anàlisis dels tres diaris s’observa que si que hi han diferències en el tractament de la informació. Els titulars són senzills i formats per una oració simple, el cos del text és breu, exceptuant La Vanguardia que és inexistent.

Des de la Portada o pàgina principal en els tres diaris apareix la notícia, que és el llindar d’entrada dels diaris, a on s’ofereixen les noticies i és desplega un menú de seccions i serveis. L’ ordre de rellevància de la notícia en cada diari és desigual. El Mundo i l’ABC ho presenten com a petit titular a la portada i acompanyat d’una foto i el text de la lletra és negra de mida normal, a la secció d’esports. En canvi La Vanguardia, no es presenta com a petit titular de portada, esta escrit amb lletra petita blava i com a informació addicional de la ronda de partits seguits que jugaran el Barça-Madrid, de la noticia principal. Cada índex constitueix una relació de titulars-enllaços per a la navegació o circulació interna.

Per altra banda l’exposició de la noticia també difereix en el seu contingut mediàtic: El Mundo presenta la noticia des de la crònica de Juan Bonilla com “Un partido sin importancia” i des de La Vanguardia “El Barça hará historia si vence en el Bernabéu por tercera vez seguida” com a informació a través de l’ Agència Efe, l’ ABC “Cuatro triunfos del Barça en Chamartín en los últimos siete años” escrit per Prados Roa. El contingut és extens ja que els tres articles ocupen una pàgina sencera i acompanyats d’una foto. És curiós que l’ABC ens mostra una foto antiga en blanc i negre, en contrast als altres dos mitjans, d’una foto actual i en color, aquest fet ho interpreto com un missatge de transport al passat amb la finalitat de fer els preparatius segons els resultats que es produeixin. Només, en moment present ens informa de l’hora del joc i de la visita del Barça al Bernabéu, “El Barcelona visita el Santiago Bernabéu en partido de Liga con gran ventaja sobre el Real Madrid (Sábado, 22,00 horas)”. En la mateixa línia escriu La Vanguardia però fent una introducció molt més acurada sobre l’esdeveniment “Madrid. (Efe).- El Barça tiene la posibilidad de superar un nuevo registro el próximo sábado en el estadio Santiago Bernabéu, en el primero de los cuatro clásicos que disputará ante el Real Madrid, en el que si vence será la primera vez en la historia de estos enfrentamientos que lo hace tres años seguidos.”. En canvi, la crònica informativa de Juan Bonilla a el Mundo resta importància al esdeveniment ni tan sols parla dels partits jugats en anys anteriors, parteix de l’ara i aquí: “El del sábado no es más que un vuelo doméstico, un clásico menor, una introducción a lo que nos espera. De hecho, es el único partido que, estoy seguro, si les dijesen a los dos entrenadores que pueden perder uno de los cuatro partidos, los dos elegirían. Perderlo para el Real Madrid no sería más que la confirmación definitiva de algo que parece ya casi cantado, y para el Barcelona no sería más que una pausa. O sea, que en el fondo, no se juega tanto este sábado. Sólo la Liga. Y, en serio, ¿qué es la Liga comparada con una 'Champions' en la que los dos equipos, además de poder ganarla, podrá lucir el entorchado envidiable de haber eliminado a su eterno rival?.

Pel que fa a la selecció de continguts hi ha d’acord amb l’ABC i La Vanguardia no essent així amb el Mundo, per tant podem concloure que la informació bàsica és la mateixa només en dos diaris. Citant Etman (1993) els medis de comunicació seleccionen certs aspectes de la realitat percebuda, donant més importància a uns que altres creant així una representació social sobre la noticia o fet.

Des de el model de l’anàlisi de contingut de Lasswell el procés de contingut que té com a objectiu conèixer les representacions que es donen d’algunes parcel·les de la realitat en els missatges, em puc demanar com es representa l’esport i en aquest cas el Barça –Madrid, en aquests mitjans?. El futbol és un fenomen sociològic important i els mitjans de comunicació tenen un paper primordial alhora de projectar l’esport com un espectacle de masses. El fet que Barça i Madrid siguin les primeres opcions dels mitjans a l’hora d’elaborar les informacions fa que altres clubs de l’Estat tinguin menys

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.7 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com