ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Immigración


Enviado por   •  9 de Enero de 2014  •  406 Palabras (2 Páginas)  •  149 Visitas

Página 1 de 2

LA REGULACIÓ DE LA IMMIGRACIÓ A ESPANYA

La regulació de la immigració a Espanya té molt poca experiència, igual que la democràcia, i es a partir d'aquesta quan es comença a pensar en regular-la. La Constitució del 1978, principalment, es preocupava més per l'emigració dels espanyols que de la immigració, però conté regles generals per a la millora dels estrangers.

Pel que fa a la primera fase, que correspon a la Llei Orgànica d'Estrangeria de 1985 i l'arribada d'una immigració inesperada, el govern de Felipe González prepara la primera llei d'estrangeria com a exigència d'haver ingressat a la CEE (1986). Aquesta llei recollia les normes preconstitucionals disperses i donava rang legal, recollint drets, encara que amb una forta discrepància,vrespecte els espanyols (llibertat de circulació, dret reunió, d'associació,d'educació, sindicació). Per una altra banda, la LOE permetia un rígid control de les entrades d'immigrants, que havia de ser sempre amb l'obtenció del visat de treball i establia sancions discrecionals per a qui no tingués la documentació en regla (detenció i privació de llibertat fins a 40 dies).

Realment aquesta llei era i estava dirigida a facilitar el control dels estrangers i la seva expulsió i no una llei sobre drets i llibertats. Es va fer amb la intenció d'assegurar als membres de la CEE que Espanya estava preparada per controlar un possible augment de la immigració.

A partir de principis de segle, el fenomen de la immigració es va accelerar i el cicle va canviar. Això va ser degut a l'entrada d'Espanya a la CEE i la millora econòmica. Els estrangers venien com a turistes amb la intenció de treballar i, a més, era més fàcil l'entrada, ja que no es demanava visat fins al 1991, primer als marroquins i, seguidament, als llatinoamericans.

Es llavors, a partir d'aquest caos, quan es comença a realitzar una regularització per concedir permís de residència i treball pels que es trobaven en situació irregular a Espanya. No obstant, això no va ser suficient i el govern socialista va optar per l'elaboració d'un nou reglament d'execució de la LOE a través del RD 155/1996, de 2 de febrer, que va substituir a l'anterior íntegrament. Aquest reglament presentava grans progressos com la graduació de les infraccions i les sancions en lleus, greus i molt greus o el reconeixement de permisos de llarga duració. Igualment deixava entreveure altres problemes per resoldre que va ser un dels principals motius per a la gran reforma legislativa del 2000.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com