ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Normalitat/Anormalitat


Enviado por   •  28 de Abril de 2014  •  342 Palabras (2 Páginas)  •  198 Visitas

Página 1 de 2

El concepte d’alteritat es tracta d’un concepte filosòfic i psicològic molt treballat per l’antropologia. En l’alteritat és important parlar de l’altre en funció de qui diposita la seva mirada sobre tu.

L’origen etimològic de la paraula ve del llatí alter , és a dir, l’altre entre dos termes, considerat des de la posició del jo. És aquell principi pel qual es canvia la pròpia perspectiva per la de l’altre, tenint en compte el seu punt de vista i percepció del món, els seus interessos culturals, ideològics... i sense suposar que la visió del jo és la única o millor.

L’antropòleg enfoca els seus estudis sobre els altres, la seva és una mirada a la vegada propera i distant: normalment no forma part de la cultura que s’estudia sinó que des d’una distància cultural i social s’endinsa a analitzar-la, i per fer-ho necessita establir cert lligam amb l’objecte d’estudi, per tal de conèixer a fons les seves característiques. L’antropòleg per molt que domini la llengua i les costums d’un poble mai deixarà de ser l’altre per a aquest.

És el descobriment que el jo fa de l’altre, a través del contacte directa amb l’altre es poden crear idees i imatges sobre aquest, que abans, o bé no es coneixien o bé s’establien sobre prejudicis. En general les persones tendim a percebre els altres exclusivament des dels nostres paràmetres, sense tenir en compte el desenvolupament de l’altre. Per aquest motiu, com bé esmenta Marc Augé, és important establir un context determinat de qui són els idèntics, qui els diferents, i quines relacions s’estableixen entre ells.

Per aconseguir establir correctament una relació d’alteritat és imprescindible l’empatia, aquella capacitat de viure en el propi cos allò que sent, que viu l’altre, de manera que s’arribi, a través del diàleg, a una millor comprensió del seu comportament. És una habilitat per entendre els sentiments, les necessitats i els problemes de l’altre posant-nos al seu lloc, les persones empàtiques són aquelles capaces d’escoltar als demés. L’antropòloga hauria de ser en primer terme una persona empàtica, així podria desenvolupar correctament la seva tasca.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com