ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

BOSSÓ DE GIGS


Enviado por   •  27 de Abril de 2013  •  510 Palabras (3 Páginas)  •  208 Visitas

Página 1 de 3

1- Busca informació i defineix amb brevetat els conceptes següents:

1- Física quàntica: és la rama de la física que estudia el comportament de la matèria quan les dimensions són tan petites que comencen a notar-se efectes com la impossibilitat de conèixer amb exactitud la posició d'una partícula, o la seva energia, o a conèixer al mateix temps la seva posició i la velocitat sense afectar a la pròpia partícula.

2- Partícula elemental: és qualsevol de les unitats bàsiques constituents de la matèria, no formades per altres unitats i considerades indivisibles segons els coneixements actuals. Val a dir que moltes partícules que antigament es consideraven fonamentals, com ara el protó o el neutró, avui en dia es consideren compostes. Actualment les partícules elementals i les seves interaccions queden establertes per l'anomenat model estàndard de física de les partícules

3- Model estàndard: El model estàndard de física de partícules és una teoria que descriu les partícules elementals i les seves interaccions fonamentals electromagnètica, feble i forta.

El físic nord-americà Gell-Mann a principis dels 1960 va descobrir que existia una correspondència entre algunes de les propietats de cert grup de partícules elementals i un element matemàtic anomenat grup de Lie SU Aquest element matemàtic permetia descriure els patrons en què s'organitzaven algunes de les propietats de les partícules elementals com, per exemple, la massa o la càrrega.

4- Accelerador (col·lisionador) de partícules: Els acceleradors de partícules són aparells que utilitzen els camps electromagnètics per accelerar partícules subatòmiques a amb carrega elèctrica fins a velocitats molt properes a la de la llum. Només les partícules que tenen càrrega elèctrica negra poden accelerar-se. El mètode d'acceleració es basa en l'atracció i repulsió entre les partícules i una llarga sèrie d'elèctrodes on s'apliquen camps electromagnètics alterns. Les partícules accelerades són protons, antiprotons, electrons, positrons, ions...

2- Quins tipus de partícules elementals es contemplen en el "model estàndard"? Fermions, Quarks, Leptons, Bosons

3- Què hagués passat si els investigadors no haguessin trobat el bosó de Higgs en les proves d'aquest estiu? Es suposa que s'hagués seguit investigant, però si aquesta investigació hagués resultat fracassada moltes vegades més els científics haurien donat per suposar que el Bosó de Higgs no existia.

4- Perquè creus que s'anomena "partícula de Deu" al Bosó de Higgs? Perquè és una partícula que no l'ha vist mai ningú (com deu) però que es pot notar els seus efectes (segons els religiosos noten la presencia de deu “els seus efectes”)

5-

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com