ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DESENVOLUPAMENT PRENATAL


Enviado por   •  17 de Abril de 2014  •  646 Palabras (3 Páginas)  •  284 Visitas

Página 1 de 3

DESENVOLUPAMENT PRENATAL

En aquesta pràctica parlarem del desenvolupament prenatal relacionant-ho amb els continguts de l’assignatura. Per fer-ho, ens centrarem en els factors de risc que es poden produir en cada un dels períodes de desenvolupament els quals són:

• Període cel•lular (que va des de la concepció fins als 14 dies aproximadament)

• Període embrionari (que va des dels 14 fins als 56 dies aproximadament)

• Període fetal (que va dels 56 fins al moment de néixer)

El període cel•lular i embrionari són els més vulnerables del desenvolupament prenatal. A les 12 setmanes (segon trimestre) és el moment en què hi ha més risc d’avortament (58 % dels casos). En ocasions, la mare pot arribar a confondre l’avortament amb una menstruació molt abundant. Els factors de risc que poden causar-lo es poden centrar en l’estrès de la mare, que tingui un embaràs de risc per factors biològics i ambientals, que hagi tingut un fill en un període de menys de 2 anys.

A les 2 setmanes, l'embrió poc a poc va prenent forma, el cap encara no sembla un cap però als 15 dies les cèl•lules nervioses comencen a formar el que serà el cervell i el tub neural, està totalment al descobert sense pell ni ossos que els protegeixin. En només 3 setmanes l'embrió ja compta amb cor i un sistema nerviós capaç de distribuir els nutrients per al seu diminut cosset.

A les 8 setmanes , passa a anomenar-se fetus, entrem a període fetal. La placenta a assumit el paper d'alimentar al fetus a través del seu cordó umbilical unit a la paret de l'úter. La placenta li ha porta tot el que el fetus necessita del torrent sanguini de la mare , oxigen , aigua i el passa a la sang del fetus.

A les 12 setmanes, tot i que encara és petit i la seva mida és no molt més gran al d'un puny seva salut és molt menys delicada i menys risc d'avortament, els avortaments són més comuns dins dels 3 primers mesos.

A les 16 setmanes, als 4 mesos el fetus ja mesurarà un 14 cm, i poc a poc el cervell anirà controlant tots els moviments, els ossos s'estan endurint, les mans es desenvolupen més ràpid que els peus. El cervell a assumit el control, el cor ara ja no batega espontani i espasmòdicament el cervell regula els músculs. Comença a ser consent l'espai que l'envolta. Malgrat la seva longitud al final de l' embaràs mesurarà gairebé mig metre .

26 setmanes , en aquesta setmana ja es pot percebre el batec del fetus posant l'orella sobre l'abdomen de la mare , el seu cor batega el doble de ràpid que el cor de la seva mare , i aquest ens pot donar una idea del seu estat general , el ritme cardíac i la pressió sanguínia de la mare estan directament relacionats amb el seu estat emocional , si

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com