ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Lamarkisme


Enviado por   •  7 de Enero de 2014  •  257 Palabras (2 Páginas)  •  207 Visitas

Página 1 de 2

El lamarckisme fou la primera teoria d'evolució, també coneguda com transformisme. Fou proposada pel naturalista Jean-Baptiste Lamarck. Ell, va enunciar la primera teoria completa sobre l’evolució basada en l’herència dels caràcters adquirits.

2.1.TEORIA DE LAMARK

Segons Jean-Baptiste Lamarck deia el coll d’una girafa s’allarga per necessitat interna, per la voluntat de l’animal d’arribar a les fulles més altes dels arbres.

Les seves teories les podem resumir en dos punts:

Quan l’ambient on viu una espècie es modifica, sorgeix una necessitat de canvi en els individus, que varien els seus hàbits o la seva anatomia per adaptar-se al nou medi. Els òrgans que es necessiten més es reforcen amb l’ús, mentre que desapareixen o es redueixen els òrgans poc o gens utilitzats. En paraules del mateix Lamarck, «la funció, crea l’òrgan».

Els canvis que fan els individus per adaptar-se al medi ambient es transmeten a la descendència. D’aquesta manera, amb el pas del temps, les espècies es transformen i perfeccionen.

Lamarck, però, no parlà del parentiu ni dels ancestres comuns entre les diverses espècies. Al contrari, hi hauria un cert nombre d’espècies originals que s’haurien anat transformen fins les actuals. No hi ha, doncs, un procés únic d’evolució, sinó diversos processos independents. Les espècies, segons el parer de Lamarck, no desapareixen sinó que es transformen gradualment en els altres.

Gràcies als avenços posteriors de la biologia, ara sabem que les teories de Lamarck contenien errors importants, però hem d’apreciar que la senzillesa i claredat de les seves explicacions van fer que molta gent que no era especialista es meravellés davant del fenomen de l’evolució i s’interessés per conèixer millor la natura.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com