ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reproducción Prokaryotic


Enviado por   •  26 de Septiembre de 2014  •  408 Palabras (2 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 2

tEs diu procarioticas (del grec πρό, pro = abans d'i κάρυον, karion = nucli) a les cèl·lules sense nucli cel·lular diferenciat, és a dir, que el seu ADN es troba disperso en el citoplasma. Les cèl·lules que sí tenen un nucli dintre del citoplasma es diuen eucariotas. Les formes de vida més conegudes i complexes, les quals formen l'imperi o domini Eukarya, són eucarióticas.

Gairebé sense excepció els organismes basats en cèl·lules procariotas són unicelulares, formats per una sola cèl·lula. A més, el terme procariota fa referència als organismes de l'imperi Prokaryota, el concepte del qual coincideix amb el regne Monera de les classificacions de Copeland o Whittaker que, encara que obsoletes, són encara molt populars. Es reparteixen entre els dominis Bacteri i Archaea.

Diversitat bioquímica i metabólica

El metabolismo dels procariotas és enormement variat, a diferència dels eucariotas, i molts resisteixen condicions ambientals sorprenents per l'extremes en paràmetres com la temperatura o l'acidez .

Quan es considera la diversitat dels metabolismos, s'observa que en tota la seva extensió és pròpia dels procariontes, i que la diversitat metabólica dels eucariontes és només un subconjunto de l'anterior. Si en eucariontes trobem diferències metabólicas importants, com la qual distingeix als fotoautótrofos dels heterótrofos, o la qual hi ha entre anaerobios i aerobios, és solament perquè porten distints orgánulos d'origen endosimbiosis, com plastos, mitocondrias o hidrogenosomas, procedents de distints procariontes.

Són cèl·lules sense nucli, la zona de la cèl·lula, on està l'ADN i ARN, no està limitat per membrana. Ej. Bacteri. Actualment estan dividides en dos grups: • Eubacterias, que posseeixen parets cel·lulars formades per peptidoglicano o per mureína. Inclou a la majoria dels bacteris i també a les cianobacterias. • Arqueobacterias, que utilitzen altres substàncies per a constituir les seves parets cel·lulars. Són totes aquelles característiques que habiten en condicions extremes com manantiales sulfurosos calentes o aigües de salinidad molt elevada.

Evolució

No està acceptat que les cèl·lules procariotas del domini Archaea van ser les primeres cèl·lules vives, encara que es coneixen fòssils de fa 3500 milions d'anys. Després de la seva aparició, han sofert una gran diversificación. El seu metabolismo és el que més diverge, i causa que algunes procariotas siguin molt diferents a unes altres.

Es creu que tots els organismes que existeixen actualment deriven d'una forma unicelular procariótica. Al llarg d'un lent procés evolutiu, fa uns 1500 milions d'anys, les procariotas van derivar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com