ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Silurià


Enviado por   •  10 de Mayo de 2022  •  Documentos de Investigación  •  1.069 Palabras (5 Páginas)  •  53 Visitas

Página 1 de 5

Silurià

Climatologia:

Durant aquest període, el clima de la terra era estable. A escala global, el clima no està subjecte a canvis tan sobats. Siluirà es distingeix principalment pel seu clima més càlid. Le glaceres que es van formar durant l’epoca de Ordovicià es trobaven en el pol sud de la terra, i la posterior fosa va fer pujar el nivell del mar.

Encara que en general va ser un periode bastant càlid, el registre fòssil suggereix que va ser una època de molts huracans. Després d’això, la temperatura ambient global sembla haver començat a descendir, amb un lleuger refredament de l’ambient. Aquesta caiguda de temperatura no va conduir a una edad de Gel. Cap al final Silúric, durant el període Devónico, el clima era més humit i càlid, amb molta pluja.

GEOLOGÍA

En aquest moment, hi havia un supercontinet anomenat

Gondwana en el Pol SUd de la Terra. La resta del supercontinent conegut com Laurencia, Bàltic i Sibèria es troben més al nord. Els nivells de la mar han augmentat significativament a causa dels barrrancs de gel formats per les glaceres al final del període anterior. L’augment del nivell de la mar condueix a la formació de les anomenades mars terrestres. Són petits pegats d’aigua poc profunda escampats per la superficie d’aquests continents on el efectes de la deriva continental continuen a la deriva. Com a resultat, els supercontinents Laurence,Baltic i Avalonia van xocar per a formar un supercontinent més gran anomenat Euràsia. Aquest període es caracteritza per l’aparició de grans extension de terra. Els oceans Panthalassa, Paleig, Tethys, Rheico, Lapetus i

Ural.

FLORA

Malgrat l'extinció massiva al final del ordovídico , durant el període Siúric, la vida va prosperar principal ment en els ecosistemes marins. Totes les espècies que va sobreviure al*ordovídico tardà van poder diversificar-se i fins i tot evolucionaren diferents gèneres.

Primer, analitzem la flora. L’ecosistema marí és ric en algunes, principalment de color verd, la qual cosa ajuda a equilibrar el medi ambient . Això es deu al fet que són part d’un cadena alimentària en creiximent. Durant aquest període , les plantes vasculars comencen a desenvolupar-se,amb vasos sanguinis que conduiexen al xilema i al floema.

Al començament d’aquest període, el paisatge era diferent al de la mar. La vida en el medi marí s’està tornant cada vegada més desenvolupada i diversa. En contrast, de tots els habitants terrestres , semblen més abandonats i secs . Només hi ha un pegat de terreny desèrtic rocós i humus ocasionals . Les plantes que prosperen en ambients terrestres estan necessàriament prop de cossos d’aigua. Per tant, aconsegueixen obtenir aquests elements i nutrients. Així es van crear les primeres briófitas que coneixem.

FAUNA

Durant aquest período, no obstant això, els animals com els artròpodes van continuar prosperant. D’aquest període s’han trobat uns 425 fòssils

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)   pdf (46.3 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com