ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El conflicte de l’Antígona


Enviado por   •  13 de Mayo de 2015  •  280 Palabras (2 Páginas)  •  298 Visitas

Página 1 de 2

El conflicte de l’Antígona , de Salvador Espriu, discorre fonamentalment a l’entorn dels personatges de Creont i Antígona, amb dues visions clarament diferenciades sobre la guerra de Tebes i les conseqüències que va tenir. Expliqueu les característiques morals i

polítiques de les posicions enfrontades dels dos personatges i relacioneu-les amb el con-

text històric en què fou escrita l’obra.

Resposta:

L’alumne/a ha d’explicar i caracteritzar el contrast entre les raons de Creont —el pragmatisme polític de l’autòcrata que busca mantenir-se en el poder, al marge de tota consideració moral— (1 punt) i d’Antígona —lligada a conceptes com la pietat o la redempció— (1 punt), i posar en relació aquestes qüestions amb l'Espanya de la guerra civil i del primer franquisme, amb què l'obra estableix una relació metafòrica (1 punt).Si l’alumne/a complementa la seva resposta de manera correcta i coherent amb alguna qüestió a banda de les esmentades, se li pot atorgar per aquest concepte fins a un punt. En tot cas, la puntuació global de la pregunta no excedirà mai els 3 punts.

5. Antígona és una tragèdia d’origen clàssic que ha estat objecte d’atenció literària dediversos autors del segle XX, com el mateix Salvador Espriu, Bertolt Brecht o Jean Anouilh. Expliqueu l’aportació específica d’Espriu al mite d’Antígona. Tingueu encompte, entre altres, la significació del text en el context biogràfic d’Espriu i els personatges.

Resposta:

L’alumne/a ha díexplicar la relaciÛ de líobra amb la guerra civil espanyola dels

anys 1936-1939 (1 punt) i la presËncia dels personatges díEumolp i el L ̇cid Conseller

(1 punt). Si líalumne/a complementa la seva resposta de manera correcta i coherent amb

alguna qüestió a banda de les esmentades, se li pot atorgar per aquest concepte fins a 1 punt.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com