ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'art En L'espai Public


Enviado por   •  17 de Enero de 2015  •  458 Palabras (2 Páginas)  •  101 Visitas

Página 1 de 2

L’ART EN L’ESPAI PÚBLIC

L’art en l’espai públic és patrimoni de tots, és a dir, que pertany a tothom, per el qual podem dir que no l’hem de malmetre ja que seria com trencar els mobles de la nostra pròpia casa.

Quan parlem d’art en l’espai públic ens referim a tot aquell que és troba al carrer, museus, places, escultures, jardins... i per tant és per que ho gaudim tots d’una manera responsable i respectant l’espai. L’òrgan encarregat de preservar aquest art és la UNESCO la definició exacta d’aquesta institució és: “La UNESCO és la institució encarrega de mantenir una relació de llocs que són considerats Patrimoni de la Humanitat. Aquests llocs són emplaçaments històrics o naturals la preservació i adequació dels quals són considerats importants per a la comunitat internacional”.

Seguint aquest esquema doncs nosaltres qui som per espatllar-lo? Ja que no és només nostre individualment sinó que de tots en general, a part de que li dóna un valor afegit a les ciutats, doncs que seria França sense la Torre Eiffel, Londres sense el Big Ben, i Egipte sense les piràmides? Vull dir que tot allò que és troba en l’espai públic en major o menor mesura té una repercussió important a la resta del món.

Un exemple d’art urbà també podria ser el grafit que al principi era considerat com un embrutiment dels carrers, però què més tard es comprengué que era l’art urbà en el seu estat més pur. Cal dir que aquest moviment va començar primerament a Nova York a la dècada dels 70 algú va començar a escriure "TAKI" en el metro.

Les seves pintures en el metro (que després i fins avui es coneixerien com "tags") es van anar propagant i posant de moda fins que uns anys després ja hi havia un munt de gent pintant el metros de Nova York. Cada vegada hi havia més competició per veure qui pintava més i més gran fins que a algú se li va ocórrer fer les seves pintures fora del metro.

Va ser aleshores quan va començar la veritable extensió del grafit, és a dir, que és pintava a tot arreu. A poc a poc les pintures es van anar convertint en peces més grans amb farcit, traç, ombres, etc. El moviment és va estendre per tots els Estats Units. Quan les autoritats es van cansar i van començar a posar vigilància, la cosa va sortir del metro i ja no sol s'atacava això sinó parets, cartells, etc. Qualsevol superfície era vàlida.

El grafit cada vegada evoluciona més i més fins a crear un gran moviment independent que es va estendre per tot el món. Actualment ocupa tan parets, com les parets de les botigues, places... actualment són considerades grans obres d’arts.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com