ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mimadre


Enviado por   •  14 de Abril de 2013  •  Prácticas o problemas  •  1.635 Palabras (7 Páginas)  •  432 Visitas

Página 1 de 7

1. Per què creieu que és tan important el moment en què la Helen comprèn que els signes de la paraula water són lletres que formen una sola paraula que designa un element de la realitat?

- Per a que comprengui el sentit de les paraules. I és imporant perquè a partir de water comprèn el significat i també comprèn que totes les coses tenen un nom. També hi coneix el que hi existeix a la realitat.

2. Què vol dir l'Anna Sullivan quan diu a la Helen que si comprens una sola paraula seran teus 5.000 anys d'història?

-Que hi podrás viure millor, perquè en sabrà la realitat de les coses que li envolta.És important comprendre una paraula per a comprendre la majoria, per tenir un gran procés a la vida, i saber quin camí escollir.

3. Des del moment en què la Helen va comprendre el valor simbòlic de les paraules, va començar un procés d'aprenentatge del llenguatge molt intens que li va permetre escriure amb molta correcció i parlar oralment amb certes dificultats. ¿Creieu que aquest procés d'aprenentatge de les paraules i de tot allò que amb elles fem -comunicar-nos amb els altres, pensar...- va ser molt similar al que hem fet les persones oients des del moment de néixer i durant tota la nostra etapa infantil? No hem d'oblidar el fet que la Helen comença aquest procés quan ja té 7 anys.

-Sí que és similar. Perquè encara que ella hagi comprès i fet el procés d'aprenentatge amb 7 anys, i nosaltres des de que hem nascut. El fet causa que hem après igual, hi ha una diferència que ha sigut més tard o més aviat, pero ha après igual.

4. La paraula water és una paraula que la Helen ja havia balbucejat abans de patir la malaltia que li va fer perdre la visió i l'audició. ¿Hauria estat diferent el seu procés d'aprenentatge del llenguatge si la Helen hagués estat una nena sorda i cega des del moment del naixement?

-Sí. Perquè habría sigut més difícil que comprengués la paraula water, però hagués aprés igual amb una mica més de temps.

5. Pensem en com les persones oients hem après a parlar i a comprendre que uns sons volen dir uns objectes, unes persones, uns llocs. ¿Ha estat necessari esforçarnos molt per entendre què designa la paraula pare, mare, cotxe, aigua...? Com creieu que fa aquest procés d'aprenentatge, tan natural, un nen o una nena que no hi sent? ¿I un nen o una nena que sí que hi sent però que no hi veu?

-És clar que hem tingut que esforçar-nos, perquè ningú neix ensenyat. Quan neixem no sabem el que designa una paraula. Ensenyant des de petit amb el llenguatge de les mans de que es això o allò. Des de que néix també fer-li entendre tot allò que hi parlen, el que deletrejen, ensenyar a vocalitzar, i entendre les paraules i el seu significat.

6. Abans que l'Anna Sullivan es fes càrrec de l'educació de la Helen, la mare justifica l'agressivitat de la nena tot dient que aquesta actitud respon a les ganes que té la nena de comunicar-se i de ser. Què vol dir la mare amb això? Realment penseu que la Helen, abans d'aprendre el llenguatge, no es comunicava de cap manera? Què feia?

- Vol dir, que el comportament que té Helen tan agressiu, és per les ganes de comprendre la realitat i poder comunicar-se amb la seva família i amb la gent. I de ser una persona com totes per el fet d'entendre i comprendre les coses, encara que ja ho és una persona, però diferent.

Sí que es comunicava, perquè ella sabía que fent alguna rabieta la feia per aconseguir qualsevol cosa, i sempre l'aconsegui. És a dir, els pares la tenien consentida amb tot.

7. La intervenció educativa de l'Anna Sullivan es concreta en dos àmbits: per una banda, vol que la Helen aprengui a fer les coses ella mateixa (vestir-se, esmorzar, etc) i a fer-les seguint unes normes (no agafar el menjar amb els dits, fer les coses en el moment que toca fer-les i no quan ella vol, etc); i, per altra banda, li vol ensenyar la base del llenguatge perquè pugui comunicar-se amb paraules i aprendre a llegir i a escriure. Penseu que els dos àmbits de la intevenció educativa són igualment importants per a fer-nos persones completes, autònomes i lliures? Creieu que algun dels dos àmbits és més important que l'altre?

- Sí, tots dos àmbits són importants per ser una persona completa, però hi penso que el llenguatge és el més important per fer tot lo altre, per saber-hi com es tot i com té que ser. Encara que tots dos són molt i molt importants, perquè és important seguir unes normes, i fer les coses per si mateixa.

8. L'Anna Sullivan és una mestra

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com