ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

William Shakespeare Biografia


Enviado por   •  7 de Marzo de 2021  •  Biografías  •  438 Palabras (2 Páginas)  •  199 Visitas

Página 1 de 2

William Shakespeare Biografia

Farners Blasi

1r Bat Literatura Universal

William Shalespeare:

El gran escriptor William Shakespeare va néixer el 23 d'abril de 1564 a un poble d'Anglaterra anomenat Sratford-upon-avon-Warwickshire, per això mateix podem deduir que el dia de Sant Jordi o Dia del llibre se celebra el 23 d'abril en memòria del naixement del gran escriptor William Shakespeare.

William Shakespeare va ser un dramaturg, poeta i actor anglès. També conegut com a Bard de l'avi o El Bard. Shakespeare és considerat l'escriptor més important en la llengua anglesa i un dels més cèlebres de la literatura universal.

Shakespeare va aprendre la llengua de Virgili a una escola de Sratford, tot i ser un estudiant amb poc entusiasme. La seva mare provenia d'una família catòlica, per tant és molt possible que l'escriptor junt amb els seus tres germans fos educat de la fe de la seva mare. Tot i que no se sap si Shakespeare va ser un bon estudiant o no, ja que va haver de deixar els estudis a causa de problemes a l'empresa del seu pare.

Ell va ser el tercer de vuit germans. Shakespeare es va casar amb Anne Hathaway que tenia vint-i-sis anys, mentre ell tan sols tenia divuit anys, després de poc temps de casats van tenir la primera filla anomenada Susanna i més tard van tenir uns bessons que es deien Judit i Hamnet, per desgràcia Hamnet l'únic baró va morir al cap de onze anys.

L'any 1588 va marxar a Londres amb la intenció de convertir-se en escriptor i autor. Tot i que abans de fer-se dramaturg va començar treballar com a actor, quan era actor va treballar a The Chamberlian's Men i a The King's Men.

Si ens centrem en les obres de Shakespeare podem identificar-ne d'uns quan tipus, la més important centrant-nos en l'amor és l'obra de Romeu i Julieta, a part d'obres d'amor també en té de comèdia i de tragèdia, una molt coneguda de tragèdia és Hamlet.

Durant el regnat d'Isabel I, es va promoure una gran evolució cultural, la qual va produir una gran difusió i expansió dels teatres populars, amb un gran nivell de producció dramàtica. Les obres solien ser representades als patis, però com que no era el lloc indicat es van construir teatres. El teatre Isabelí va durar des de finals del segle XVI fins a mitjans del segle XVII. Durant aquesta època les dones no podien pujar a l'escenari, ja que es considerava una activitat deshonesta, per això mateix els papers de les dones els representaven homes sense barba.

Després de molts anys de fama per les seves obres, Shakespeare va morir al mateix dia que el seu naixement 23 d'abril de 1919.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)   pdf (35.3 Kb)   docx (8.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com