ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Realidad Construida


Enviado por   •  26 de Febrero de 2015  •  233 Palabras (1 Páginas)  •  220 Visitas

Una realitat construïda podria ser la de “el bé i el mal”. Aquesta és una idea o més bé un conjunt de idees, que tots adquirim i que no és més que una convenció i conjunt de estereotips que nosaltres mateix hem anat imposant al llarg del temps.

Des de que naixem estem condicionats a pensar en què està bé i què mal. De seguida ens diuen els pares “això no es fa”, “això està mal”... Des de ben menuts observem tòpics com que els xics van de blau, les xiques de rosa, els xics juguen a futbol, les xiques a nines. A partir d’ací ja comencem a pensar amb el que fem i com ho fem, perquè i si fem alguna cosa “malament”, de seguida algú ens dirà que no actuem així.

Inclús anant més enllà, la societat ens diu que és el que “deus” fer. Ens diu que el que “està bé” es (sempre que pugues, clar) estudiar, com més estudies i millor ho faces eres millor. La societat ens imposa que arribats a certa edat devem tindre un treball estable, una parella i crear una família. Tot això ens fa pensar que altres idees són descabellades i no són les indicades. Podríem dir que des de menuts ens limiten el pensament o almenys ens el dirigeixen sempre, dient-nos què devem fer i com actuar, i a partir d’ací solem estar ja condicionats.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com