ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Momificació


Enviado por   •  1 de Diciembre de 2011  •  608 Palabras (3 Páginas)  •  585 Visitas

Página 1 de 3

El procés de momificació

Quan una persona important moria a l'antic Egipte, el seu cos havia de ser preparat per a enterrar-lo.

El procés de momificació es feia en dues fases. Primer, l'embalsamament del cos. Després, l'embolcall i l'enterrament del cos.

1. L'embalsamament del cos

En primer lloc, el cos es portava a una tenda coneguda com "IBU" o "lloc de purificació". Allí els embalsamadors rentaven el cos amb vi de palma de bon olor i esbandien amb aigua del Nil.

Un dels embalsamadors feia una incisió en el costat esquerre del cos i eliminava molts dels òrgans interns. Era important treure aquests perquè són la primera part del cos que en descomposar-se.

El fetge, els pulmons, l'estómac i els intestins es netejaven i s'envasaven en natró que els assecava. El cor no es treia fora del cos perquè era el centre de la intel·ligència i el sentiment i l'home el necessitava en el més enllà.

Es feia servir un ganxo llarg per aixafar el cervell i estirar-lo a través del nas.

El cos es cobria i farcia amb natró per a que s'assequés. Tots els fluids, i draps que es feien servir en el procés d'embalsamament es guardaven i enterraven junt amb el cos.

Després de quaranta dies el cos es tornava a rentar amb aigua del Nil. Després es cobria amb olis per ajudar a que la pell es mantingués elàstica.

Els òrgans interns deshidratats s'embolicaven en lli i es tornaven a introduir al cos, a les mòmies més antigues s'introduïen dins d'un recipient, però després ja es feia directament. El cos estava farcit amb materials secs, com ara serradures, fulles i roba perquè es veges natural.

Finalment, el cos es cobria de nou amb olis de bon olor. Ara ja es podia embolicat en lli.

2. L'embolcall i l'enterrament del cos

En primer lloc el cap i el coll s'embolicaven amb tires de lli fi. A continuació, els dits de les mans i els peus s'embolicaven individualment.

Els braços i les cames també s'embolicaven per separat. Entre les capes d'embolcall, els embalsamadors hi posaven amulets per protegir el cos en el seu viatge per l'inframón.

Un sacerdot llegia en veu alta encanteris mentre embolicaven la mòmia. Aquests encanteris ajudaven a allunyar els mals esperits i a que la persona morta fes bé el viatge al més enllà.

Els braços

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com