ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Haudrey Hepburn


Enviado por   •  30 de Octubre de 2013  •  1.023 Palabras (5 Páginas)  •  353 Visitas

Página 1 de 5

Biografia[modifica | modifica la font]

Va néixer a Ixelles, una comuna que forma part de Brussel·les. Fou la filla única d'una aristòcrata d'origen holandès, la baronessa Ella van Heemstra i d'un anglès, Joseph Victor Anthony Ruston, que treballava per una casa important d'assegurances, la qual cosa l'obligava a canviar sovint de residència per raons de feina. Va ser batejada com Audrey Kathleen Ruston [1] però més tard el seu pare es va fer canviar el nom (canviant, de retruc, el de la seva filla), que es va convertir en Hepburn-Ruston. Tenia dos germanastres, fills del precedent casament de la seva mare.

L'any 1935 els seus pares es van separar i Hepburn va ser enviada en un internat a Anglaterra. Al 1939, ella i els seus germans se'n van anar a viure als Països Baixos amb llur mare, on van quedar-s'hi durant la Segona Guerra Mundial. Aquest període va ser força difícil per Hepburn, que va arribar a patir de malnutrició, i es va refugiar sovint en el dibuix. Això no li va pas impedir d'estudiar la dansa, per la qual tenia molt bones predisposicions, i a partir de l'any 1944 va començar a participar en diversos espectacles com a ballarina.

Després de la guerra, va seguir estudiant la dansa a Anglaterra i va actuar en diverses obres teatrals musicals. Gràcies a la seva figura alta i prima també va introduir-se en el món de la moda.

Va iniciar-se al cinema l'any 1948, tot participant en un documental neerlandès. A partir d'aleshores començà a actuar cada cop més sovint en papers de figurant, sense acabar de decidir-se a escollir entre una carrera de ballarina o d'actriu. Durant la filmació a França de Monte Carlo Baby, l'any 1951, l'escriptora Colette li va proposar interpretar el paper de la protagonista de la seva obra Gigi, que s'estava muntant en tant que espectacle musical a Broadway. Hepburn va acceptar i va aconseguir un èxit notable.

Al 1953 va ser la protagonista de la peŀlícula de William Wyler Vacances a Roma, una comèdia romàntica co-protagonitzada per Gregory Peck. El film, que explica la història d'amor entre una princesa europea i un periodista nord-americà, fou tot un èxit: Hepburn obtingué nombrosos premis, entre els quals el seu únic Oscar, i esdevingué una nova icona de Hollywood.

Amb els seus ulls grossos, l'esguard sorprès i l'aspecte infantil, Audrey Hepburn suposà una innovació en els cànons de bellesa dels anys 50, allunyada de les carnoses Jane Russell, Marilyn Monroe o Jayne Mansfield. La seva elegància i aparença distingida fou molt ben aprofitada en comèdies romàntiques com Sabrina (1954), una de les seves peŀlícules més conegudes, Cara d'Àngel (1956) o Ariane (1957). Tot i així també va ser una gran intèrpret de papers dramàtics.

Durant aquest període també protagonitzà altres films importants com Guerra i Pau (1956), Mansions Verdes (1958) i Història d'una Monja (1959).

Audrey Hepburn a Vacances a Roma (1953)

L'any 1954 es va casar amb l'actor i director Mel Ferrer. Van treballar junts al cinema en dues ocasions: Guerra i Pau i Trobada a París. Quatre anys després de realitzar aquest darrer film es divorciarien. Van tenir un fill, Sean, nascut l'any 1960.

Els anys 60 serien igualment prolífics per Audrey Hepburn,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com