ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Remakes


Enviado por   •  30 de Octubre de 2013  •  Exámen  •  367 Palabras (2 Páginas)  •  242 Visitas

Página 1 de 2

Remakes

Si ens plantegem la conveniència de tornar a filmar una pel·lícula considerada una obra mestra, una cinta de referència o simplement una cinta que es considera ben feta, la resposta correcta cinèfila hauria de ser que no i per tant tots els remakes son menyspreables. Tanmateix convé recordar que, par exemple, el clàssic de John Huston “El Halcón Maltés” (1941) amb Humprhey Bogart és un remake, concretament el tercer realitzat a partir d ela novel·la de Dashiell Hammett. O que “The Front Page”, una obra teatral de Ben Hecht i Charles McArthru on es satiritza al periodisme groc va donar lloc a tres versions considerades estimables: la de Lewis Milestone(1931), la de Howard Hawks ( 1940), amb el títol canviat a “His Friday Girl”, i la de Billy Wilder (1974) amb Jack Lemmon i Walther Matthau.

Fins i tots hi ha casos on la verisó canvia de gènere cas de dues pel·lícules d’Akira Kurosawa sobre els samurais: “Los siete samurais” ( 1954) i “Yojimbo” (1961). La primera es converteix inicialment en “Los siete magníficos” ( John Sturges, 1960) ,un wensterns, i més endavant en una cinta de SF , “Los siete magníficos del espacio” (Jimmy T. Mukarami, 1980). La segona es convirteix en “Por un puñadp de dólares” (1964), l’inici de la trilogia del dólar de Sergio Leone i una de les referències del spaghetti wenstern.

O el cas de Hawks que roda primer “Rio Bravo” (1959) i fa el seu propi remake en “El Dorado” (1966). De la primera John Carpenter rodarà un remake convertint-lo en un thriller “Asalto a la comisaria del Distrito 13” (1976) i aquest serà objecte també d’un remake protagonizat per Ethan Hawke “Asalto al Distrito 13” ( Jean-François Richet, 2005)

Val a dir, però, que en el cas de Hawks els seus films estan molbé considerats, el de Carpenter, que mai ha negat la influència de Hawks en la seva filmografia, també però és una cinta de sèrie b i el remake de Richet no té el menor prestigi.

Finalment comentar que Lawrence Kasdan va titular el seu wenstern de 1985 “Silverado” com homenatge a “El Dorado” de Hawks però aquest no és un remake.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com