ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fiscalitat


Enviado por   •  24 de Enero de 2012  •  3.137 Palabras (13 Páginas)  •  356 Visitas

Página 1 de 13

PRÀCTICA PLANIFICACIÓ FISCAL

SUPÒSIT 1. FET IMPOSABLE I ALTRES

a) Aquesta operació esta subjecta a IVA , ja que el TAI ens diu que en l’aplicació d’aquest impost per als empresaris i professionals s’hi distingeixen dos supòsits, el qual un d’ells es que per a les vendes o prestacions de serveis que repercuteixin als seus adquiridors o destinataris les quotes d’IVA que corresponguin, amb l’obligació d’ingressar-les al Tresor. I a mes a mes tenint en compte la definició de les activitats que estan gravades per IVA apareixen en aquest cas aquelles que estiguin realitzades per a professionals o empresaris, aquelles que siguin realitzades en el desenvolupament d’una activitat empresarial o professional i aquelles en que l’operació estigui realitzada en l’àmbit espacial d’aplicació de l’impost. Per altra banda cal esmentar que aquesta operació no es troba dins de les operacions que no estan subjectes d’IVA com ara La transmissió de patrimoni empresarial, el lliurament de mostres gratuïtes, les prestacions de serveis de demostracions, el lliurament sense contraprestació d’objectes publicitaris, els serveis realitzat per persones físiques en el mar d’una relació laboral o administrativa, les Cooperatives de treball, les operacions concretes d’autoconsum, les operacions realitzades per ens públics amb contraprestació tributària, les concessions i autoritzacions administratives, la Prestació de serveis gratuïtes a conseqüència de normes jurídiques o convenis col•lectius, les Comunitats de Regants i els lliuraments de diners a títol de contraprestació o pagament.

b) Aquesta operació també es troba subjecta a Iva ja que no es troba dins de les exempcions esmentades en l’apartat anterior, en aquest cas aquesta venda ha estat realitzada en el desenvolupament d’una activitat empresarial o professional.

c) La cessió de la furgoneta també es troba subjecta a IVA ja que es tracta d’una prestació de serveis amb contraprestació i segons les operacions que estan subjectes a IVA trobem que una cessió es una entrega i per tant es comptabilitza l’IVA ja que es tracta d’una cessió de bens sense que es produeixi una transmissió de la propietat.

d) No, en aquest cas no s’hauria de liquidar iva ja que aquesta operació no esta subjecta. Hem d’esmentar que Don Segundo es un particular i no un empresari i per tant en aquest cas haurem d’aplicar el concepte de transmissió patrimonial el qual ens diu que les entregues dels immobles que estiguin inclosos en la transmissió d’un conjunt d’elements corporals formant part del patrimoni empresarial , constitueixin una unitat autònoma capaç de desenvolupar una activitat per ella mateixa.

e) Si que pagarà IVA ja que en aquest cas com que el local es destina al lloguer, aquest estarà subjecte a IVA ja que es considerat com una prestació de serveis.

Es considera com a prestació de serveis els arrendaments de bens, industria o negoci i els establiments mercantils.

f) Aquesta operació no esta subjecta ja que es considerada com una prestació de serveis a títol gratuït i aquestes estan exemptes a aquest impost. Segons l’article 11 de la llei trobem que els transports son considerats com una prestació de serveis.

g) Aquesta operació si que està subjecta a IVA ja que es tracta d’una activitat que està realitzada per un empresari o professional.

h) En aquest cas estem parlant de una prestació de serveis on cal esmentar que les sessions de bens sense que es produeixi la transmissió de la propietat seran entregades quan tingui lloc en virtut de contractes de venta amb pacte de reserva de domini o condició suspensiva o contractes d’arrendament venda. S’assimilen a entregues de bens els arrendaments amb opció a compra des de que l’arrendatari es compromet a exercir l’opció i els arrendaments de bens amb clàusula de transferència de la propietat vinculant per ambdues parts.

n Importante: según lo anterior, los arrendamientos financieros tienen la considera-ción de prestación de servicios hasta que el arrendatario ejercite o se comprometa a ejercitar la opción de compra, momento en que pasan a tener la consideración de entre¬ga de bienes.

i) Si, ens trobem davant d’un cas de no subjecció d’IVA ja que no es troben subjectes per a aquest impost tots aquells serveis prestats per persones físiques en règim de dependència laboral o administrativa. S’inclouen aquí també tots aquells serveis prestats en regim de dependència derivats de relacions laborals de caràcter ordinari o especial.

j) L’operació de la venda del rellotge si que esta subjecta a IVA però cal esmentar que serà una exempció plena es a dir esta subjecta a l’impost però no se’ls hi aplica. Quan parlem d’exempcions plenes fem referencia a totes aquelles que afecten al comerç exterior, on l'empresari pot deduir iva suportat en totes les compres.

k) Si que haurà de pagar-se IVA a Espanya ja que esta dins del territori de l’aplicació de l’impost

l) No seria possible que tributi per IVA ja que es troba fora de la UE.

SUPÒSIT 2. CÀLCUL DE LES QUOTES D’IVA MERITAT I SUPORTAT

La entitat Alondra S.L., amb domicili social a Barros i dedicada a la fabricació de testos, càntirs i altres utensilis de fang cuit, ha realitzat al llard del 3r trimestre, estre altres, les següents operacions:

1. Compra d’abrillantadors i puntures (es disposa de totes les factures), per import de 420 euros.

L’IVA suportat per la compra dels materials esmentats anteriorment serà de 75,6€ .

420€ x 18%= 75,6 € IVA SUPORTAT

2. Es disposa també de dos factures de compra que pugen a 60.000 euros, la data de les quals és el 2 d’octubre.

En aquest cas tenim que l’import de la suma de les dos factures es de 60.000€ on la compra es va efectuar en una data concreta, en el mes d’octubre, per tan suportarem l’iva en l’últim trimestre.

60.000€ x 18%= 10.800€-- IVA SUPORTAT en el 4rt trimestre

3. L’entitat subministradora de l’aigua va facturar un import de 180 euros per

consum d’aigua i 24 euros per lloguer del comptador.

Per una banda tenim 180€ deguts al consum d’aigua, en aquests se’ls aplica un iva del 8%, per tant suportaríem un iva de 14,4€

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15.9 Kb)  
Leer 12 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com