ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Internacionalització De Pressto


Enviado por   •  25 de Febrero de 2015  •  521 Palabras (3 Páginas)  •  89 Visitas

Página 1 de 3

L'empresa líder en tintoreria y bugaderia espanyola Pressto ha obert un nou local franquiciat en els Emirats Árabs, concretament en la zona més comercial de Dubai. Junt amb el local, han obert també un centre de producció mitjançant el qual es podrán netejar i planxar 3000 prendes al dia. Aquest centre de producció esta localitzat a 30 minuts del local, i molt a prop de Jebel Ali Port i de Maktoum, el port i l'aeroport més grans del món respectivament. La bona situació tant del local com del centre de producció els garantirá la millor comunicació i xarxa de transports. A més a més, l'empresa preveu obrir 3 nous establiments en aquest país en els próxims 6 mesos.

En la meua opinió, el motiu més important de l'empresa per a dur a terme aquest projecte ha sigut la percepció d'oportunitats de creixement (factor pull), ja que els EAU oferixen certes facilitats fiscals com per exemple la inexistència de l'impost de societats i també convenis fiscals amb 47 paísos incloguent Espanya, a més el país té una bona image , gaudeix d'estabilitat política i econòmica i, com he assenyalat abans, compta amb una xarxa de transports i comunicacions excel.lent. Un altre motiu serien les oportunitats de venta, ja que els EAU son un país considerat emergent, és a dir, el seu mercat oferix moltes oportunitats en aquest moment. Per tant, classificariem aquests factors pull com a motius estratègics, penetració als mercats i millora d'eficiència.

Per altra part, com a factor push anomenaria les condicions econòmiques desfavorables al mercat domèstic, degut a la recessió econòmica que sofrix Espanya, i també els canvis demogràfics també produits degut a la crisi, ja que moltes persones emigren a la recerca d'oportunitats de treball.

Respecte als facilitadors destaquen l'acumulació d'experiencia amb la que compta l'empresa, la disminució de barreres entre països degut a la globalització i la millora de les comunicacions.

L'entrada en Dubai s'ha realitzat mitjançant un contracte de franquiçia firmat amb Tarun i Dinesh Moorjani, dos empresaris indis, a través de la seva societat Press2 Perfect Dry Cleaners Middle East. És a dir, l'internacionalització s'ha dut a terme mitjançant una llicència. Com a avantatges percibim el baix cost per al llicenciador, la possibilitat de utilitzar els coneixements i les estratègies comercials locals, i el requeriment d'una baixa inversió que compta amb unes altes probabilitats de ser tornada.

En aquest cas com a inconvenient remarcaria la possibilitat de que els llicenciataris es convertisquen en competidors una vegada acabat el contracte de llicència, ja que podrien aprofitarse dels coneixements adquirits en una empresa d'importancia internacional.

Una posible alternativa seria la d'empreses conjuntes, es a

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com