ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Trangènics


Enviado por   •  22 de Marzo de 2015  •  426 Palabras (2 Páginas)  •  125 Visitas

Página 1 de 2

5. ANIMALS TRANGÈNICS

Com s’obtenen els animals transgènics?

Existeixen tres mètodes principals per a la obtenció de transgènics mitjançant la introducció de ADN estrany a les cadenes genètiques d’aquests.

-MICROINJECCIÓ: és una tècnica fàcilment aplicable a una amplia varietat d’espècies, però amb l’inconvenient que el gen que s’introdueix a l’atzar en el genoma i que només un 5% dels óvuls donen lloc a un animal transgènic viu.

-RETROVIRUS: mitjançant aquesta tècnica s’aconsegueix que el transgènic estigui present a totes les cèl•lules de l’individu transgènic, tot i així el gent també s’introdueix a l’atzar. Existeix la possibilitat que el retrovirus fet servir com a transport es reprodueixi en el organisme transgènic donant lloc a infermetats.

-CÈL•LULES MARE EMBRIONES: és el mètode menys aleatori i s’utilitza quan és important dirigir les seqüències genètiques a llocs específics del genoma.

Animals transgènics amb fins comercials

Al llarg dels segles s’han anat produint animals amb noves combinacions de gens, utilitzant mètodes tradicionals de reproducció mitjançant enllaços selectius o híbrids, però sempre amb la limitació que els gens que es creuen han de ser de la mateixa espècie o d’espècies molt semblants.

Actualment, i ja des de fa uns quaranta anys, la transgènica ha permès superar aquest obstacle, permetent als científics investigar en la mutació de certes espècies amb el fi que el benefici econòmic per als seus productors sigui més gran.

Resistència a enfermetats:

Implantació de gens per enfortir el sistema immunològic de l’animal, de manera que sigui més resistent o fins i tot immune a certes malalties.

Hormona del creixement:

Fa que hi hagi més creixement i més ràpid de l’espècie mitjançant la implantació de la hormona del creixement.

Animals transgènics amb fins mèdics

La creació d’animals transgènics pot tenir també un fi terapèutic, ja que aquests poden servir per avançar el tractament d’enfermetats, per generar medicaments de manera endògena o fins i tot com a donants d’òrgans.

Exemples:

-Ratolins a la investigació contra en càncer, els fan servir coma proveta per poder investigar sobre els efectes d’alguns medicaments o fins i tot intervenir-los o fer canvis genètics amb ells, abans que en els humans.

-Els bioreactors: la indústria farmacèutica està dessarrollen diversos animals que gràcies a la introducció del seu ADN de certs

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com