ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Indefensió apresa.


Enviado por   •  8 de Marzo de 2016  •  Tareas  •  353 Palabras (2 Páginas)  •  99 Visitas

Página 1 de 2

Relacionar conceptes

La indefensió apresa està relacionada amb el concepte de “evitació” (evitem allò que temem), terme molt de moda en la psicologia actual i que alguns corrents terapèutics (per exemple, l’ACT o teràpia d’acceptació i compromís) creuen que està a la base de la majoria de trastorns psicològics.

Ho relacionem també amb el concepte d’aprenentatge, ja que s’aprèn d’una situació en la que es veu desproveït de recursos per poder donar-li solució. La persona aprèn que faci el que faci no podrà cambiar les seves circumstàncies i davant d'aquesta carència apareix la depressió, per tant la depressió seria unaltre concepte més relacionat juntament ambla desmotivació i la desgana de la persona. Arriba un moment en que a la persona quan se li acumulen tots aquests conceptes és incapaç d'ajudarse a si mateixa deguta la indefensió apresa, veu la situació de manera incontrolable però realmet no ho és igual que amb alguns transtorns mentals.

La experiència personal és unaltre concepte relacionat ja que com a persones humanes que som quan tenim més vivències apreses menys ens afectaran les coses, per tant una persona que no ha tingut masses experiències a la vida i que no sap com manejar certes situacions és vulnerablea patir la indefensió apresa.

El context social va molt relacionat amb el tema també ja que un bon entorn social i una bona socialització provoquen una bona motivació que és exactament el contrari de la indefensió apresa.

L'autoestima també va molt lligada amb el tema ja que la indefensió apresa es dóna en casos de persones gairebé depresives per tant el fet de tenir una bona autoestima o una baixa autoestima t'allunya o t'apropa de la infedensió apresa.

Per finalitzar el concepte de passivitat està absolutament relacionat ja que és l'actitud que agafa la persona i amb la que viu. Tot i tenint oportunitats de cambi i de millora la persona viu amb la sensació subjectiva de que no pot fer res, per tanta diferència amb una depressió clínica la persona que pateix indefensió apresa no pateix d'ansietat sino que adopta una actitud més relaxada.

Autor: Josep Planas –psicòleg Barcelona / psicòleg Vilassar de Mar / psicoteràpia online

http://www.psicologobarcelona.es/CA/indefension-aprendida/

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)   pdf (89.5 Kb)   docx (8.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com