ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Madrel


Enviado por   •  9 de Junio de 2014  •  390 Palabras (2 Páginas)  •  151 Visitas

Página 1 de 2

SIRIA

La guerra civil siriana és un conflicte armat procedent d'un ampli moviment contestatari contra el règim baasista que comença per manifestacions antirègim pacífiques el 15 de març del 2011, tres mesos després del començament del clima revolucionari anomenat Primavera Àrab. El moviment és reprimit per les forces sirianes i es perllonga encara el 2013; el moviment es transforma a poc a poc en un conflicte que oposa dos bàndols armats enmig de les poblacions civils, i ha provocat fins ara uns 70.000 morts. Per fer front a l'exèrcit regular i les seves forces auxiliars, es constitueix i estructura progressivament el 2011 un «exèrcit sirià lliure» (ESL), sobre la base d'un nucli de desertors i de ciutadans.

Mentre el govern sirià rep el suport de Rússia i la Xina (per interès o principi de no ingerència), la rebel·lió és recolzada pels països occidentals, i l'ESL, lentament recolzat i armat per Turquia,Aràbia Saudita i Qatar, i disposa de l'ajuda d'agents de la CIA que operen des de Turquia.L'ESL ha estat progressivament reforçat i infiltrat per gihadistes propers a l'esfera d'influència d'Al-Qaida la qual ha comportat la desconfiança de certs estats enfront d'aquest exèrcit informal i xocant, i al caràcter potencialment confessional d'aquest conflicte.

SUDAN

El conflicto militar de Sudán del Sur o conflicto sursudanés de 2013 comenzó el 14 de diciembre de 2013, cuando una facción del Ejército de Liberación del Pueblo de Sudán intentó efectuar un golpe de Estado en Sudán del Sur. El presidente de país, Salva Kiir, afirmó que el intento fue sofocado el día siguiente, pero el día 16 se retomó la lucha y el conflicto prosigue en la actualidad. Malakal, capital de la principal región petrolera del país, el Alto Nilo, cayó en manos de los rebeldes el 26 de diciembre, desarrollándose también combates militares importantes por el control de Bor, la capital del estado oriental de Jonglei, en la frontera con Kenia.10

A principios de enero de 2014 delegaciones del Gobierno de Sudán del Sur y de los rebeldes comenzaron a mantener entrevistas con mediadores internacionales de cara a establecer conversaciones de paz,11 que se iniciaron en Addis Abeba (Etiopía) el 6 de enero. El presidente estadounidense Barack Obama ha advertido que debido a la persistente amenaza de guerra civil que viven los sursudaneses, luego de que cuatro soldados estadounidenses fuesen heridos, su gobierno podría intervenir en Sudán del Sur.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com