ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cogotero


Enviado por   •  3 de Agosto de 2013  •  Apuntes  •  230 Palabras (1 Páginas)  •  188 Visitas

La paraula “cogotero” no la recull el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), però si de manera popular per tal de denominar a un nou tipus d’atracadors que assalten a les seves víctimes a la sortida de bancs i caixes d’estalvis, abraonant-se sobre ells i robant-los els diners que hagin pogut retirar.

Habitualment són d’origen sudamericà i acostumen prèviament a vigilar a la víctima, generalment d’edat avançada o físicament dèbil, fins a les proximitats d’una entitat bancària. Posteriorment, esperen que aquesta persona formalitzi l’operació bancària, assegurant-se que el reintegrament en metàl•lic sigui efectiu.

Aquesta modalitat delictiva se sol dur a terme de forma organitzada, de manera que uns entren dins l’entitat bancària per controlar a la víctima i avisar de la transacció econòmica als que romanen a l’exterior, uns altres que materialitzen el “cogotonazo” i la resta espera al vehicle per donar-se a la fuga.

Un cop la víctima surt de l’establiment bancari, esperen fins trobar el moment propici per tal que, mitjançant l’ús de la força física o, fins i tot, de vegades amb la utilització d’armes blanques o de foc, l’assalten i li sostreuen els diners que porta, donant-se a la fuga abandonant ràpidament amb el vehicle.

Encara que no es coneix l’origen real de la paraula, sembla ser que procedeix del verb “acogotar”, sinònim d’acoquinar, dominar o véncer i significa “derribar o véncer a algú subjectant-lo pel clatell.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com