ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXERCICIOS SOBRE MONOPOLIS NATURALS


Enviado por   •  14 de Noviembre de 2016  •  Apuntes  •  287 Palabras (2 Páginas)  •  136 Visitas

Página 1 de 2

EXERCICIS SOBRE MONOPOLIS NATURALS

  1. Una empresa té una funció de producció que es caracteritza perquè calen 10 treballadors per obtenir una unitat d’output, el salari que paga és d’1€ i la inversió inicial ha estat de 160€. La funció de demanda de mercat és tal que el preu màxim que els consumidors estan disposats a pagar és de 50€ i per cada euro que disminueix el preu la quantitat demandada augmenta en una unitat. Amb aquesta informació determina i representa: a) De quin tipus de empresa es tracta i perquè (justifica la resposta adequadament);  b) La quantitat produïda, el preu i els beneficis (si existeixen).

Ara suposa que en aquest mercat entra una altra empresa i com a conseqüència d’això el preu i la quantitat passen a ser els de competència perfecta produint cada empresa el 50% del total.  Determina: c) Si aquest resultat és viable;  d) Si la introducció de la competència ha conduït a una major eficiència en el mercat (justifica la resposta adequadament).

Resposta: a) Monopoli natural (tu has d’explicar perquè);  b) Q=20, P=30 i Benef=240;  c) No, perquè les dues empreses tenen pèrdues (conflicte entre eficiència i viabilitat);  d) Si, perquè l’augment de costos és de 160 i la ineficiència que s’elimina és de 200.

  1. Fes el mateix exercici que en el cas anterior si, mantenint-se tot igual, els costos fixes passen a ser de 240€ i compara els resultats.

Resposta: a) Monopoli natural;  b) Q=20, P=30 i Benef=160;  c) No, perquè les dues empreses tenen pèrdues; d) No, perquè l’augment de costos és de 240 i la ineficiència que s’elimina és de 200.

 

Data límit per lliurar el exercicis per ser corregits: dimecres 16 de novembre   

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (34.6 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com