ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les Avantguardes


Enviado por   •  30 de Marzo de 2015  •  878 Palabras (4 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 4

LES AVANTGUARDES

Són una tendència a introduir elements innovadors respecte de les formes tradicionals. També s'entén com una preocupació excessiva per desplegar recursos que trenquin o distorsionen els sistemes més acceptats per presentació o excepció, utilitzats fins aleshores. En general és considera un moviment artístic i renovador que és va produir a Espanya durant les primeres dècades del segle XX. En aquest moment Europa hi vivia una crisi que va desencadenar la primera guerra mundial i va posar n'evidencia els límits del sistema capitalista. El resultat va ser la pobresa i l'estancament artístic contra el que van reaccionar l'any 1909 amb el primer manifest de futur i amb rebuig a tot allò anterior.

CARACTERISTIQUES:

1. Desig de destrucció de tot allò establert

2. recuperació de l'inconscient

3. deixar el pas lliure a les passions i desitjos

4. la utilització de l'escriptura automàtica

5. la utilització de l'home negre

6. creen una nova societat en la qual l'home pugui viure amb plenitud

7. importància de la llibertat a partir de 3 paraules: amor, poesia i llibertat.

LA GENERACIÓ DEL 27

CARACTERISTIQUES:

1. intenten la renovació estètica de la poesia, per això prenen les innovacions que aporten les avantguardes, encara que sense oblidar la importància de l'antiga tradició.

2. renoven la forma dels seus poemes a través del lèxic culte, com paraules col•loquials i temes allunyats fins aleshores de la poesia.

3. La metàfora es converteix en el recurs literari més important. Es tracta d'una figura retòrica molt adequada per tal d'explicar les causes surrealistes.

4. Pel que fa a la mètrica van utilitzar estrofes clàssiques com el sonet, el romanç o el villancico. En qualsevol cas, la llibertat mètrica és un dels trets característics d'aquest grup.

5. També evolucionen des del punt de vista temàtic, el problema principal era la forma del poema, és a dir, l'art per l'art, però sota l'influència del surrealisme els autors de la generació del 27 desenvolupen una poesia més humanitzadora, més preocupada pel dolor, l'alegria, els records...

6. La guerra civil encertava aquesta visió humanitzadora de la poesia, fins al punt de què molts autors es discuteixen per temes molt comprometedors.

7. La generació del 27 coincideix amb les avantguardes, però no deixa de tenir en compte els elements de la tradició.

8. Exploren el món de la impaciència i pretenen aconseguir la bellesa absoluta, que està per sobre de la realitat.

9. Intenten robar la bellesa de la imatge. Pretenen eliminar del poema el que no és bellesa per així aconseguir el que ells anomenen, poesia pura.

10. Tenen un especial interès pels assumptes de l'home com l'amor, el desig, la mort, etc.

11. Tenen una gran preocupació per l'expressió lingüística i busquen un llenguatge carregat de sentiments.

12. Utilitzen el vers lliure i busquen el ritme en la repetició de paraules, esquemes sintàctics o bé paral•lelismes d'idees.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com