ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Maite Carranza Gil-Dolz


Enviado por   •  16 de Mayo de 2015  •  888 Palabras (4 Páginas)  •  192 Visitas

Página 1 de 4

BIOGRAFIA DE L’AUTORA:

Maite Carranza Gil-Dolz del Castellar va néixer a Barcelona l’any 1958. És escriptora, guionista i professora de guió.

Llicenciada en Antropologia, escriu narrativa infantil i juvenil, guionista de televisió i imparteix cursos d'escriptura de guió a les universitats de la UAB, la UIMP i l'Abat Oliva.

Va ser professora de batxillerat durant la dècada dels 80 i va iniciar-se en el món de la literatura al 1986 amb l'Ostres tu, quin cacau!, una exitosa novel·la juvenil que va rebre el premi de la Crítica. Ha publicat una quarantena de llibres entre els que destaquen Frena, Càndida, Frena!, Maurici Serrellsuat o Vols ser el nòvio de la meva germana?, així com d'altres més recents i de gran èxit com la triologia fantàstica de La Guerra de les Bruixes. Ha guanyat, entre d'altres, els Premis Folch i Torres 1986, Crítica Serra d'Or 1987, Joaquim Ruyra 1989, EDEBÉ 2002, Protagonista Jove 2006, el Premi Nacional de Literatura infantil i juvenil i el Premi Cervantes Chico de literatura infantil i juvenil 2014 per la seva trajectòria. Ha estat traduïda a l'anglès, el francès, l'alemany, l'holandès, el portuguès, l'italià, el grec, l'eslovac, el coreà i l'hongarès.

Com a guionista ha treballat des dels anys 90 per a diverses televisions escrivint els guions de programes i sèries.

ARGUMENT:

La història comença quatre anys després de la desaparició de Bàrbara. La història gira al voltant de diversos personatges molt propers a la protagonista.

Als 15 anys Bàrbara Molina era una noia com les altres; li agradava sortir amb les seves amigues, començava a sortir amb nois. Després d’unes vacances, Bàrbara ve molt canviada, reticent amb tothom, suspèn totes les assignatures i la seva actitud, amb qui llavors era el seu nuvi, és bastant estranya. La seva mare es dóna compte d’algunes coses, fins i tot descobreix que la seva filla pren anticonceptius, però no li dóna importància.

En una altre ocasió li veu talls als canells, cops, tot indica que la seva filla s’autolesiona, però tot i així tanca els ulls a tot el que està passant. Durant molt temps ha estat més que una mare per la seva filla, es podria dir que una amiga que encobria quan arribava tard o quedava amb el seu nòvio, perquè el seu estricte pare no li digués res. I aquest comportament, en un moment crucial, fa que no ajudi a Bàrbara quan aquesta crida desesperada a casa demanant ajuda.

La recent visita de Salvador Lozano, l’agent encarregat del cas, ha posat més nerviosa del que és habitual a Núria. Quatre anys després és incapaç de superar la mort de la seva filla, però ara, Salvador li ha fet reviure el cas, recordar tot el que va passar els últims anys i intenta trobar una explicació. Potser, hi ha la possibilitat que Bàrbara

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com