ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL MALTRACTAMENT DE PARELLA


Enviado por   •  8 de Marzo de 2022  •  Tutoriales  •  8.132 Palabras (33 Páginas)  •  99 Visitas

Página 1 de 33

EL MALTRACTAMENT DE PARELLA.

Efectes del maltractament de parella                                 

El maltractament de parella pot ocasionar efectes perjudicials i irreversibles a la víctima.                   

ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ

  • Els aspectes que ens interessaria investigar són els següents
  • Els nostres objectius.
  • Dificultats
  • Com es vol investigar
  • Com portar-ho a la pràctica
  • Quins procediments utilitzarem per obtenir informació

2. QUÉ ES MALTRACTAMENT A LA PARELLA?

  • Què és? Definició i característiques.
  • Accions del maltractador.
  • Accions de la víctima

3. EL MALTRACTAMENT FÍSIC

  • Què és el maltractament físic de parella?
  • Conseqüències físiques

4. CONSEQÜÈNCIES SOCIALS DEL MALTRACTAMENT

5. EL MALTRACTAMENT PSICOLÒGIC

  • Què és el maltractament psicològic de parella? Definició i característiques
  • Conductes del maltractament psicològic a la parella
  • Conseqüències psicològiques

6. TRASTORN D'ESTRÈS POST TRAUMATIC (TEPT)

  • Què és el trastorn d'estrès posttraumàtic (TEPT)? Definició i símptomes del TEPT.
  • Què causa el trastorn d'estrès posttraumàtic?
  • Qui està en risc de trastorn d'estrès posttraumàtic?
  • Quins són els símptomes del trastorn d'estrès posttraumàtic?

ABSTRACT

Català:

Castellano:

English:

INTRODUCCIÓ

El tema que investigarem és el maltractament, més específicament, el de parella. Abans d'arribar a la conclusió de fer d’aquest tema el nostre TR, vam fer una pluja d'idees del que ens interessa a cadascuna per veure quines teníem en comú. El següent pas va ser proposar cadascuna una idea més concreta, i seguidament, vam dialogar fins a arribar a un acord de quina hipòtesi ens interessa saber-ne més, i tenim més motivació per a començar a investigar. La hipótesis que vam escollir finalment es:

“El maltractament de parella pot ocasionar efectes perjudicials i irreversibles a la víctima”

Els aspectes que ens interessaria investigar són els següents:

Voldríem analitzar la violència contra la parella des de dos enfocaments: el jurídic i el sanitari. El món del dret veu en aquest un delicte, i dirigeix ​​la seva lògica punitiva contra l’agressor. Per l’altre part, el clínic sanitari centra la seva atenció prioritàriament a la víctima i propugna una intervenció assistencial en aquest problema social i comunitari.

Els nostres objectius.

El nostre objectiu final és poder confirmar si és cert que el maltractament de parella pot ocasionar efectes perjudicials i irreversibles a la víctima, llavors per arribar fins aquí haurem d'investigar des d'on comença aquest maltractament, així que seria investigar els comportaments d'un maltractador i d'una víctima. Volem investigar a fons sobre els diferents tipus de maltractes possibles entre parelles, de què tracten i sobretot les seves conseqüències, tant físiques com mentals a llarg termini. També les formes d'adobar aquests problemes a llarg termini (més aviat els mentals). Així mateix, volem contactar amb un professional amb aquests aspectes perquè ens aporti informació tant de l'àmbit judicial com de l'àmbit de superació personal de la víctima.

Dificultats 

Les dificultats amb les quals en podem trobar seria aconseguir un professional amb el tema més psicològic, ja que és més dificultós de trobar i contactar. Ens agradaria poder entrevistar a una persona que hagi patit de maltractament de parella o una que hagi sigut el maltractador, però la idea sona complicada, ja que és possible que no els i agradi parlar del tema o simplement com que és una cosa que ja van superar no volen parlar-hi.

Com es vol investigar

La manera en la qual voldrem investigar serà fent recerca a internet en diferents pàgines web sobre els diferents temes ja dits anteriorment, i, per una altra part, d'una manera més pràctica potser, és a dir parlar amb persones especialitzades en aquests temes, després de les entrevistes passarem tota la informació apresa al document.

Com portar-ho a la pràctica

Nosaltres el que hem pensat ha sigut primer de tot entrevistar a una persona maltractada, perquè ens expliqui la seva experiència personal, una advocada per temes més judicials i depenent de quin tipus de maltractament es dugui a terme, si tindria una conseqüència o una altra, i entrevistar a una psicòloga per tractar els temes mentals, com per exemple; com acaben les persones maltractades i també els maltractadors, abans i després que es porti a terme el maltractament, això seria més per la part psicològica, però també voldríem saber com es tracten aquestes situacions en l'aspecte jurídic, llavors haurem de contactar amb un professional d'aquest àmbit. Més tard, com hem pogut veure en els anteriors anys, farem enquestes perquè respongui l'alumnat de l'ESO, familiars i amics exteriors de l'escola, on voldríem saber quant informats estan d'aquest apartat.

Quins procediments utilitzarem per obtenir informació

No volem només basar la informació en el que troben en la recerca per internet, hi ha informació que inevitablement haurem de buscar a internet, però una altra part de la informació la voldrem obtenir a partir d'entrevistes a professionals, a persones que hi hagin tractat aquest tema i/o l'hagi viscut.

TEORIA MALTRACTAMENT DE PARELLA. 

Qué es maltractament a la parella?

Sota aquesta denominació (“violència contra la parella”) s'inclouen manifestacions diverses en un patró de conductes violentes que van des de la violència física i el maltractament emocional o violència psicològica fins a les agressions sexuals, l'aïllament i el control social de la parella, la intimidació, la coacció, humiliació o extorsió econòmica.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (52.4 Kb)   pdf (425.7 Kb)   docx (980.8 Kb)  
Leer 32 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com