ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Escritos sobre el placer Sabater


Enviado por   •  1 de Noviembre de 2015  •  Apuntes  •  487 Palabras (2 Páginas)  •  154 Visitas

Página 1 de 2

Intervenció Socioeducativa en Drogodependències

23/02/2013

COMENTARI DE TEXT ESCRITS SOBRE EL PLAER (F. Savater)

El perill més gran de la tentació és caure-hi. La recerca del goig i del plaer és un dels aspectes que tenen en comú tots els éssers humans. No obstant, sovint aquest plaer se'ns presenta com a temerós, dubtós, i possiblement es deu a que, quan un gaudeix, difícilment vol que s'acabi.

La millor opció és gaudir tenint en compte els prejudicis dels nostres actes sobre la vida, ja que moltes vegades el plaer ens obliga a deixar de banda la realitat, apartant també els mals que ens poc provocar l'excés d'aquest.

Les persones consumeixen drogues pel plaer que els produeix. Encara que són molts els que diuen que la seva primera experiència va ser desagradable, també són molts els que ho repeteixen amb freqüència. Al principi pot passar que no agradi, perquè l'estimulació que proporcionen pareix sobrepassar-nos però, passats uns instants, la sensació que preval és d'un plaer intens. Una vegada passat totalment l'efecte, la persona enyora l'estat d'estimulació i torna a consumir precisament per tornar a vivenciar-lo. Llavors, esdevé obvi perquè les persones s'hi tornen depenents.

No obstant, hi ha evidències de que el consum crònic disminueix els efectes de plaer després d'haver consumit, és a dir, com més es consumeix, menys plaer s'obté. Llavors, quin és el motiu de que els adictes segueixin consumint? Doncs, encara que l'estimulació de la droga sigui menor, el toxicòman consumeix igualment per l'ansietat que li produeixen els moments abans de consumir. És a dir, s'obté més plaer recreant mentalment la presa de la dosi que prenent-la realment.

Plaer i dolor, felicitat i frustració, ens remet a la reflexió que relaciona amdós termes, fent impossible certes formes de felicitat sense certes dosis de frustració, que associa certes modalitats de plaer amb el pagament posterior d'altíssims nivells de sofriment. Després d'una intensa lluna de mel amb si mateix, el consumidor es veu abocat a una més intensa soletat i tristesa.

Tal i com diu el text, hem de cercar plaers que no ens alliberin de la vida, sinó que ens ajudin a viure-la amb major intensitat. I les drogues, consumides habitualment, ens n'allunyen. El consumidor corre el risc de deixar aquesta recerca del plaer basant-se en la falsa percepció de que ja té tot el que necessita. I la realitat és que quan els efectes de les drogues passen, et sents més buit del que et trobaves abans, i penses que l'únic que et pot ajudar a tornar a estar bé, a trobar el teu lloc, és seguir consumint. Et trobes, doncs, en un cercle viciós del que difícilment pots i vols sortir.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (90 Kb)   docx (41 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com