ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'Anorèxia


Enviado por   •  23 de Febrero de 2014  •  251 Palabras (2 Páginas)  •  203 Visitas

Página 1 de 2

Català

Text argumentatiu

L’Anorèxia

Les persones amb el trastorn de l’anorèxia es neguen a mantenir el seu cos amb un pes situat dins dels límits de la normalitat, tenen molta por de guanyar pes o d'arribar a ser obeses i es preocupen per la seva figura. A més, la valoració que fan de si mateixes com a persones ve determinada per l'opinió sobre el seu cos.

Hi ha diverses maneres de detectar la malaltia, entre les quals cal destacar les següents:

Negació a mantenir un pes igual o superior al valor mínim que correspon a la seva edat i alçada. Pèrdua important de pes, i afirmar que s'està gras tot i que s'està prim. Reduir el consum d'aliments, especialment els que porten més greix i calories. Es tornen cada cop més introvertides i més aïllades de tota la vida social. Agressivitat, tristesa i aïllament de la família i amics. Jutjar la seva vida sota la visió de la imatge personal, la bellesa, el triomf... Concentració en els estudis però amb més dificultats que abans. Menjar tota sola. Augment de l'exercici físic desmesurat. Consum de diürètics i laxants. Irregularitats i pèrdua de la menstruació.

Fred, estrenyiment.

Les conductes de risc són les que si es fan amb una certa regularitat poden acabar amb l'aparició d'una anorèxia o bulímia nerviosa. Si s'observen algunes d'aquestes conductes en algun familiar o company cal advertir del risc de patir anorèxia o bulímia. L’anorèxia no es un tema que es pugui tractar sense importància s’ha de vigilar com es parla.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com