ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'estat Financer


Enviado por   •  30 de Enero de 2015  •  291 Palabras (2 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 2

ANÀLISI FINANCER

Per fer l’anàlisi financer cal tenir en compte quins són els recursos financers i les fonts de finançament per les inversions. També cal analitzar quins han estat els canvis en l’estructura financera.

FINANÇAMENT, ENDEUTAMENT I EXIGIBILITAT DELS DEUTES

Les fonts de finançament de l’empresa formen la seva estructura financera, diferenciats en dos conjunts d’acord amb el termini de permanència a l’empresa

- Patrimoni net i passiu no corrent

- Passiu corrent

Hi ha un altre classificació que distingeix entre finançament intern i finançament extern. Altres vegades es distingeix entre exigible i no exigible. Tot això són denominacions que s’utilitzen per caracteritzar els elements del PN i passiu de l’empresa.

Un dels objectius de l’anàlisi financer és estudiar la liquiditat i la solvència de l’empresa i comprovar si és suficient per pagar els deutes de l’empresa.

Perquè una empresa tingui una bona situació caldrà que disposi d’un bon finançament oportú de les inversions que permeti el funcionament òptim de la seva activitat, però caldrà que aquest finançament estigui acompanyat d’una situació de solvència i de liquiditat, per evitar problemes.

El finançament sense exigible no genera endeutament. Això no diu que sigui el més adequat ja que una sèrie d’endeutaments pot tornar beneficis. En canvi, el finançament exigible implica deutes amb l’empresa i obligació de pagar els deutes.

Per saber quina és la situació financera hi ha uns indicadors que ofereixen una primer aproximació:

- ID (indicador de disponibilitat) = disponible – exigible vençut i pendent de pagament.

- ICP (indicador de capacitat de pagament) = realitzable – exigible a c/t.

L’ ID permet intuir la situació de liquiditat immediata (tresoreria) per fer front als deutes a curt termini.

L’ ICP indica la capacitat que tenen els saldos deutors dels clients per pagar saldos creditors dels proveïdors i altres creditors de l’empresa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com