ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fray Bartolomé De Les Cases


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  217 Palabras (1 Páginas)  •  352 Visitas

Frai Bartolomé de Las Cases va néixer a Sevilla en 1484. va Estudiar Dret Canònic a Salamanca.

El 1502 va acompanyar al conquistador Gonzalo Fernández d'Oviedo al Nou Món. En 1510 s'ordena com sacerdot.

Va dedicar tota la vida a la defensa dels indígenes.

El Cardenal Jiménez Cisneros li va donar el títol de «Protector dels indis» i en 1520 el va autoritzar per a fundar una colònia a Santo Domingo, la qual va fracassar.

En 1514 es produeix un canvi en la seva vida després d'una etapa de crisi i és aleshores quan comença la seva labor com defensor dels indis. Promulgava una organització colonial pacífica, sense crueltat. Estava a favor d'emprar mitjans alternatius de colonització i evangelització, sense l'ús de la violència. No obstant això, va cometre un greu error, del que posteriorment es penediria, al recomanar la importació d'esclaus negres africans per a alliberar als indis dels treballs forçosos.

Fray Bartolomé de Las Casas no només va limitar la seva acció humanitària i de defensa a Cuba o L'Espanyola, sinó que va participar en altres llocs com Perú i Guatemala. En 1544 va ser nomenat bisbe de C

hiapas i anteriorment havia rebutjat el mateix càrrec en Cuzco.

Va Realitzar diversos viatges oceànics, sempre amb l'objectiu de defensar als indis. El seu retorn definitiu a Espanya es va produir en 1547.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com