ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ladislau Saboga, que va tirar una fotografia a l'equip a l'any 1958


Enviado por   •  29 de Enero de 2015  •  357 Palabras (2 Páginas)  •  131 Visitas

Página 1 de 2

Ladislau Saboga, que va tirar una fotografia a l'equip a l'any 1958, va tirar una foto que es conservava al cafè de la granota, la foto era abans d'un partit on s'enfrontava l'equip de la vila envers un altre.

El camp, uns anys abans de la guerra civil, una riada del Segre s'havia endut l'hort de Ramon de Tamariu, i a partir d'aquell fet es va aprofitar per realitzar un camp d'esports, i aquest va ser el lloc més adient. L'únic inconvenient era que el Segre llepava el camp, hi passava molt aprop. Sempre que les pilotes queien anaven al riu, i sempre perdien pilotes. Com a solució, van anomenar un encarregat de recuperar-les equipat amb els estris pertinents, també tenia una barca per si anava molt lluny. També la proximitat del riu servia per atemorir als àrbits dient que els llencarien a la riba si no pitaven bé.

El diumenge a la tarda del 58, segons Cristòfol, que tenia molta memòria, tota la vila aquell dia va anar a veure el gran partit, fins i tot la Clenxa. El segre baixava molt inflat, i feia molt soroll. Es va començar el partit. Els rivals eren més bons i eren molt agressius i els locals se'n sentien i l'arbit es va posar a favor d'ells. Ells van marcar el 0-1, la afició ja despotricava contra l'arbit. Va have-rhi un penal en contra, i l'Oliveri castells va cridar que morís la Repoblació forsetal, que no hi entenia de res, que era un noi molt impulsiu i tot el públic va barrejar el futbol amb la política i cridaven en contra el govern i la dictradura. Però al final van guanayr els locals 6 a 2. van tenir sort, el segre es va inflar en un tres i no res, i el camp es va inundar amb mig pam d'aigua, l'EQUIP visitant queno estava acostumat a jugar en aquelles condicions es van esferir i tenien por. I es van posar en una zona del camp on no havia aigua i van deixar pas als lliures gols dels locals. Estaven acostumats, Al sisè gol, però es van parar per dignitat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com