ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cancer De Mama


Enviado por   •  14 de Febrero de 2014  •  432 Palabras (2 Páginas)  •  238 Visitas

Página 1 de 2

CÀNCER DE MAMA

1. Digues 5 tipus de càncer, que no inclogui el de mama.

Càncer de pàncrees, càncer de pròstata, càncer de pulmó, càncer de ronyons i càncer d’estómac.

2. El càncer de mama només pot afectar a les dones?

No. El càncer de mama és aproximadament 100 vegades més freqüent en les dones que en els homes, però les taxes de supervivència són iguals en ambdós sexes

3. A on afecta el càncer de mama?

El càncer de mama és un càncer que afecta a les cèl•lules de la mama, de manera que aquestes pateixen un creixement descontrolat. És un tipus de càncer que, amés de destruir els teixits de la mama, es pot expandir per l’organisme a través de la sang o de la limfa, i pot produir una metàstasis en alguna altre part del cos.

4. Què és una disseminació limfàtica? I una disseminació hematògena?

Disseminació limfàtica: és quan el tumor (o malaltia) s' escampa a altres òrgans a traves dels vasos limfàtics. És molt freqüent en tumors de fetge, de colon i de pulmó, i empitjora molt el pronòstic vital del pacient (es mort abans).

Disseminació hematògena: és quan les cèl•lules tumorals s' escampen a través dels vasos sanguinis a altres òrgans. També es un signe de mal pronòstic i provoca metàstasis.

5. Digues 6 símptomes del càncer de mama.

El primer símptoma, signe subjectiu, de càncer de mama sol ser un bony que se sent diferent al teixit mamari que l'envolta. Altres indicis de càncer de mama que no siguin un bony poden incloure canvis en la mida o la forma de mama, enfonsament de la pell, inversió del mugró o descàrrega espontània del mugró. El dolor és poc fiable per a determinar la presència o absència de càncer de mama, però pot ser indicatiu.

6. Que és l’hormonoteràpia? I la radioteràpia?

Hormonoteràpia: és un tractament que actua sobre algunes hormones concretes del cos que alguns tumors necessiten per créixer, com ara alguns tipus de càncer de mama i de pròstata. L’hormonoteràpia atura l’activitat de les hormones en el cos o bé en canvia la seva quantitat per evitar o limitar el creixement del tumor.

Radioteràpia: consisteix en la utilització de rajos d’alta energia per destruir o reduir les cèl•lules tumorals d’una zona específicament delimitada. Es fa servir per tractar alguns tipus de càncer, però no tots. La radioteràpia pot actuar destruint les cèl•lules directament o bé interferint en el seu creixement. S’empra com a tractament únic o en combinació amb altres teràpies, abans o després, com la cirurgia o la quimioteràpia, amb el propòsit de reduir la mida del tumor abans

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com