ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Regne Vegetal


Enviado por   •  22 de Enero de 2015  •  266 Palabras (2 Páginas)  •  208 Visitas

Página 1 de 2

El regne vegetal

L’ésser viu és l’organisme que neix, creix, s’alimenta, es reprodueix i es relaciona amb el seu entorn. Els éssers vius estan formats per matèria orgànica (biomolècules), estan constituïts per cèl·lules i realitzen les tres funcions vitals. Les funcions vitals són les funcions bàsiques que caracteritzen a tot ésser viu: nutrició, reproducció i relació.

Classifiquem els ésser vius en cinc regnes: el regne de les moneres, aquest grup el formen els cianobacteris i bacteris; el regne dels protoctists, aquest grup inclou les algues i els protozous; el regne dels fongs, on hi trobem els llevats, les floridures i els bolets; el regne animal, on trobem organismes eucariotes, pluricel·lulars, amb teixits diferenciats, la majoria són terrestres però també en trobem d’aquàtics. Heteròtrofs,necessiten consumir matèria orgànica. Excepte alguns que viuen fixats, la majoria es desplacen per buscar el seu aliment. I finalment el regne dels vegetals, on s’inclouen organismes eucariotes, pluricel·lulars, amb teixits diferenciats. Són autòtrofs, ja que gràcies a tenir clorofil·la poden realitzar la fotosíntesi. Les cèl·lules tenen una paret cel·lular de cel·lulosa. Mai no es desplacen activament.

Una planta (Plantae) és un organisme pluricel·lular autòtrof. Les plantes obtenen l'energia a partir de la fotosíntesi. Inclouen organismes familiars com ara arbres, herbes, arbustos, lianes,  molses i les algues verdes. S'estima que actualment existeixen unes 350.000espècies de plantes, definint-les com a espermatofitins, briofitins, falgueres i falgueres afins. Al 2004 se n'havien identificat unes 287.655 espècies, de les quals 258.650 fan flor i 18.000 són briofitines.

Les plantes són molt diverses entre elles, van de les algues microscòpiques fins als gegants arbres que formen els boscos. Hi ha una gran varietat de formes i estils de vida vegetal que podem trobar a diferents climes i sòls.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com