ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Electromagnetismo


Enviado por   •  20 de Mayo de 2014  •  503 Palabras (3 Páginas)  •  193 Visitas

Página 1 de 3

La notícia de l'entrega dels premis Nobel fascina a mes d'una cada any i sempre deixa al descobert noves expectatives i grans descobriments.

En el cas del sempre interessant i fascinador premi Nobel de física aquest any passat 2011 va anar a càrrec d'un grup de científics que van descobrir que l'univers s'està expandit cada com més de pressa, aquest descobriment va ser possible gràcies al estudi de supernoves(explosions d'estrelles), molta gent es quedarà indiferent en llegir aquesta notícia, és normal tothom no té les mateixes inquietuds ni li interessa el mateix, per tant a més de que sigui atret per aquest camp faltarà que ho entengui veritablement, tant a qui li agrada com a qui no la realitat és que aquest descobriment canvia totalment la visió que teníem del univers i demostra que n'estàvem del tot equivocats.

Els fets curiosos i particular d'aquesta inversemblant notícia són molts, un dels que m'ha interessat més és la facilitat de mesurar la distància entre galàxies i entre estrelles quan era un dels principals problemes que hi havia ja que aquest fenomen portava a tota mena de confusions i en el que els científics van estar discutint-hi durant molts anys... En el cas de les galàxies, el sistema es basava en un dels fenòmens més espectaculars de l’Univers. L’esclat d’una supernova. Una supernova és una estrella que augmenta sobtadament la seva lluminositat i que després d’il•luminar el cel durant un breu període de temps torna a apagar-se. Bé doncs, aquest fet va permetre calcular la distància entre estrelles i aixi poder-la calcular entre galàxies, gràcies a les supernoves de tipus 1 i la seva velocitat en apagar-se que es proporcional a la seva llum vàrem poder calcular la distància entre estrelles i galàxies.

En fer els primers càlculs fonamentats amb el principi de les supernoves els científics es van adonar de que les galàxies s'allunyaven cada cop més ràpid del que abans pensaven els científics i que per contra la força de la gravetat no ho frenava; Això va desestimar totes les possibles hipòtesis que s'havien fet ja que posava de manifest que a part de la gravetat hi havia una altra força de caràcter molt major, de la qual se'n desconeixien totalment les seves característiques i dimensions, totalment desconeguda, fou batejada com a energia fosca, obiament pel desconeixement total d'aquesta. Això desfà totes les hipòtesis que s'havien fet sobre el final del Univers que es creia que depenia simplement de quanta matèria hi hagués dins. La matèria és la que genera l’atracció gravitatòria, de forma que si n’hi hagués molta, la força de gravetat aniria frenant el moviment d’allunyament de les galàxies fins aturar-lo i invertir-lo i l’univers acabaria amb un gran col•lapse.

Aquest fet no canvia la nostra vida ja que és molt

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com