ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Islàndia


Enviado por   •  5 de Noviembre de 2014  •  Tesis  •  288 Palabras (2 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 2

 

ISLÀNDIA

Islàndia és un estat insular europeu que es troba a l'oceà Atlàntic Nord a la Dorsal atlàntica. La seva capital i ciutat més gran és Reykjavík, que juntament amb l'àrea que l'envolta concentra dos terços de la població nacional. Islàndia és volcànicament i geològicament activa. L'interior de l'illa es compon principalment per un altiplà caracteritzat per deserts, muntanyes i glaceres, mentre que molts rius glacials flueixen cap al mar a través de les terres baixes. Islàndia és escalfada pel corrent del Golf i té un clima temperat tot i l'alta latitud just als afores del Cercle Polar Àrtic.

Geografia física

Islàndia és la divuitena illa més gran del món, situada just sota del Cercle polar àrtic, entre Grenlàndia, les Illes Britàniques i Escandinàvia, al nord-oest de les Illes Fèroe. Localitzada sobre la dorsal atlàntica, al punt de contacte entre les plaques euro-asiàtica i nord-americana, l'illa coneix una notabilíssima activitat geològica, essent-ne característics els volcans i els guèisers.

Islàndia es pot dividir, a grans traços, en dues parts: la costa amb nombrosos fiords i l'interior, un gran desert deshabitat amb llits de lava, muntanyes i glaceres.

Islàndia és un territori geològicament jove, localitzat a un punt calent i creuat per la dorsal atlàntica. Aquesta combinació fa que l'illa sigui extremadament activa, amb molts volcans. Islàndia és un dels dos països del món on una dorsal oceànica s'aixeca sobre el nivell del mar.

El clima islandès és oceànic, marcat per la lluita entre la influència càlida del Corrent del Golf i el flux de fronts polars. La costa sud, sotmesa a l'embat dels vents marins, no té uns hiverns gaire rigorosos, tenint en compte la seva latitud. El nord-est és una zona seca per culpa del fet d'estar a una zona d'ombra pluviomètrica .

...

Descargar como  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
txt