ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La conca del riu Ebre


Enviado por   •  22 de Septiembre de 2014  •  Informes  •  408 Palabras (2 Páginas)  •  213 Visitas

Página 1 de 2

La conca del riu Ebre, situada en el nord- est de la Península Ibèrica, es una de les més importants del Mediterrani (85.550 km) i el propi riu presenta un considerable recorregut (928 Km) que a la seva desembocadura deixa patent la seva extensió amb la formació d’un dels aconteciments geològics més importants, el Delta de l’Ebre.

Aquesta plana aluvial de 320 Km, està situada al extrem meridional de Catalunya i s’endinsa cap al mar subjectada a la seva línia de costa, dibuixant un perfil de forma triangular la qual longitud que va de oest a est és de 25 Km. Encara que la unitat física del Delta, els sòls de formació aluviàl no són uniformes i están compostos de capa estratificada de limos, arcillas i arenes transportades per el riu al llarg dels segles.

El clima templat del Delta és típicament mediterrani. Al estar immers en el mar, la oscil.lació térmica és més petita i la humitat més elevada.En el Delta es poc possible que faci gelada ja que la seva temperetaura mitja es de 17ºC. Les fortes ráfagues de vent que originen les depressions atlàntiques a través de la vall de l’Ebre són molt freqüents entre Novembre i Abril de direcció nord-oest. Són anomenades “Vent de dalt, ec”. La tramontana forta i freda d’origen nòrdica es poc freqüent. Les precipitacions, sempre són molt variables i sol hi ha dues époques de pluja: de Septembre a novembre i dAbril a Juny .

El paisatge del Delta presenta una important personalitat que el fa únic a Catalunya. El terreny, completament pla, li confereix un aspecte particular.

A l'interior, a més dels sectors de conreus d'horta i de fruiters, els amplis i extensos arrossars, canviants segons les estacions terrosos a l'hivern, inundats a la primavera, verds a l'estiu) tenen una especial bellesa.

Aquesta interconexió d’ambients , amb aquesta fauna i vegetació tan rica i variada, converteixen al Delta en una de les zones humides més importants del Mediterrani reconeguda i mereixedora de la seva declaració com a Parc natural. Actualment en els pobles situats en l’antiga línia de costa habiten aproximadament unes 50.000 persones, distribuïdes en aquests municipis: Ampolla, Camarles, Aldea, Deltebre,Amposta,Sant Jaume d’Enveja y Sant Carles de la Ràpita.Iencara que el Delta físicament estigui compost per una unitat, està dividit en dos comarques: el Baix Ebre i el Montsià. està dividit en dos comarques: el Baix Ebre i el Montsià.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com